• Biķernieku trasē pirmizrādi piedzīvo dinamiskais "Audi RS 3"

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šodien, 18. maijā, Biķernieku trasē Rīgā, auto žurnālistiem tika demonstrētas jaunākās paaudzes sportiskā un dinamiskā Audi RS 3 iespējas. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji paši varēja novērtēt gan šī, gan arī citu sportisko Audi modeļu dinamiku: īpašai braukšanas pieredzei radīto modeļu Audi RS 4 Avant un RS 6 Avant, kā arī pilnībā elektriskā e-tron GT iespējas. Automobiļi traucās pa sacensību trasi, demonstrēja spējas slaloma trasē un dragreisā.

    “Audi RS modeļu saime jau 28 gadus sniedz gandarījumu jaudu un dizainu mīlošiem braucējiem. Iespaidīga dinamika, laikam līdzi ejošās progresīvās tehnoloģijas un pat ar ķermeni sajūtamā automobiļa skaņa sniedz autovadītājam īpašas sajūtas – tās tiešām noteikti ir jāizbauda, lai pilnībā novērtēju Audi spēkratu pievienoto vērtību”, saka Audi zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā Ilgvars Ļubka.

    Pieredzējušu instruktoru komandas vadībā ikviens no pasākuma dalībniekiem varēja doties iespaidiem piesātinātā braucienā pa Biķernieku trasi, atklājot Audi sniegtās priekšrocības.

    Latvijas pirmizrādi piedzīvoja jaunais Audi RS 3, kas izceļas ar labākajiem dinamikas parametriem savā klasē. Griezes momenta sadales sistēma un tikai RS versijai piemērotie braukšanas režīmi nodrošina braukšanas neparastās īpašības. Par jaudu rūpējas ļoti produktīvais piecu cilindru 294 kW (400 ZS) motors, bet 500 Nm griezes moments nodrošina vēl ātrāku atbildes reakciju uz akseleratora piespiešanu.

    No 0 līdz 100 km/h tas ieskrienas tikai 3,8 sekundēs, un var sasniegt maksimālo ātrumu pat 290 km/h.

    RS 3 izceļas arī ar atlētiskas formas virsbūvi, RS izplūdes sporta sistēmu un īpašu RS Torque režīmu, kas 100 % piedziņu novada uz auto aizmugurējo asi. 

    Trasē neaprakstāmas sajūtas braucējiem nodrošināja arī Audi RS 4, kas iemieso iespaidīgu jaudu apvienojumā ar praktiskām ikdienas īpašībām. Šim Audi modelim zem motora pārsega atrodas 2,9 l TFSI 331 kW (450 ZS) un 600 Nm motors, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h 4,1 sekundē.

    Līdzās citiem sportiskajiem Audi modeļiem, sacensību trasi izbaudīja arī jaudīgais un veiklais universālis RS 6 ar 4,0 TFSI motoru, kas sasniedz 441 kW (600 ZS) un 800 Nm griezes momentu.

    Savukārt elektromobiļus pasākumā godam pārstāvēja Audi e-tron GT – četrdurvju sportiskais gran turismo automobilis ar 440 kW (598 ZS) jaudu, un ļoti aerodinamisko virsbūvi, kuras pretestības koeficients ir tikai 0,24.

    Audi piedāvā ļoti plašu sportisku automobiļu sortimentu. Bez kompaktā RS 3, praktiskā un ātrā RS 4, RS 5, RS 6, RS 7, iespējams izvēlēties arī RS Q3 un RS Q8 vai superautomobili R8. Ilgvars Ļubka akcentē, ka ikviens auto no Audi sportisko modeļu klāsta ir ātrs, vienlaikus komfortabls, drošs un ar lielisku ergonomiku, ko iemieso zīmola vērtības.

    Unikālo pasākumu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem organizēja Audi Latvija (Audi importētājs Latvijā un Lietuvā Moller Baltic Import) sadarbībā ar Audi driving academy by Autojuta.

    Progresīvas dinamiskas autovadīšanas programma kopā ar profesionāļu komandu piedāvā iespēju ne vien izbaudīt iespaidīgos automobiļus un izjust neatkārtojamas emocijas, lielā ātrumā traucoties pa sacensību trasi, bet arī pilnveidot autovadīšanas iemaņas un uzzināt vairāk drošas braukšanas ieteikumu no profesionāliem instruktoriem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē