• Visi ir pelnījuši būt pasargāti. Kā varam palīdzēt dzīvniekiem Ukrainā?

    Aicinām palīdzēt!
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Agresīvā iebrukuma laikā Ukrainā netiek aizmirsti dzīvnieki. Vairākas valstis ir atvieglojušas noteikumus, kas attiecas uz ieceļošanu ar mājdzīvniekiem. Patversmes Latvijā ir gatavas izmitināt dzīvniekus, kā arī aicina iedzīvotājus izvērtēt iespējas uzņemt savās mājās bēgļus un viņu mājdzīvniekus. Dažādas dzīvnieku aizsardzības organizācijas ir uzsākušas ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu dzīvniekiem militāro konfliktu skartajos rajonos.

    Atvieglina noteikumus dzīvnieku ievešanai

    Kopš agresīvā iebrukuma Ukrainā, vairākas valstis Eiropā ir atvieglojušas ieceļošanas noteikumus ukraiņiem un viņu mājdzīvniekiem. Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija «PETA» (People for the Ethical Treatment of Animals) ir apkopojusi noteikumus dažādās valstīs.

    Patversmes ir gatavas uzņemt dzīvniekus

    Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir apzinājis patversmes Latvijā un tās ir ziņojušas par gatavību vajadzības gadījumā uzņemt dzīvniekus no Ukrainas.

    ««Ulubelē» esam pret karadarbību jebkurā tās izpausmē. Esam gatavi savu iespēju robežās palīdzēt vai organizēt palīdzību jebkuras tautības cilvēkiem, kuri nokļuvuši nelaimē kopā ar saviem dzīvniekiem,» vēsta ieraksts patversmes lapā vietnē «Facebook». Arī patversmes «Labās mājas», «Mežavairogi» un daudzas citas ir paudušas gatavību atbalstīt.

     

     
    Patversmes ir arī ziedojušas nepieciešamo dzīvnieku uzturēšanai militārā konflikta skartajos reģionos.
     

    Organizācijas aicina ziedot

    Dzīvnieku aizsardzības organizācijas ir uzsākušas ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu militāri skarto reģionu dzīvniekiem:

    • «IFAW» (International Fund for Animal Welfare)  ir starptautiskais dzīvnieku labturības fonds. «IFAW» darbības virziens ir aizsargāt retas dzīvnieku sugas, glābt dzīvniekus no dabas katastrofām un cilvēku cietsirdības. «IFAW» sniedz neatliekamo palīdzību dzīvniekiem Doņeckā. «IFAW» aicina ziedot šeit.
    • «PETA» (People for the Ethical Treatment of Animals). Kad sākās iebrukums Ukrainā, «PETA» komanda no Vācijas devās uz Polijas-Rumānijas robežu, kur sniedz pirmo palīdzību cietušajiem dzīvniekiem. Organizācijai ir izdevies izglābt vairākus novārgušus suņus, kaķus un nogādāt tos drošībā. «PETA» aicina ziedot šeit.
    • «UAnimals» – ukraiņu dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija, kas palīdz koordinēt dažādus dzīvnieku aizsardzības pasākumus iebrukuma laikā Ukrainā, kā arī un nodrošina, lai patversmēm būtu viss nepieciešamais dzīvnieku uzturēšanai. «UAnimals» aicina ziedot šeit.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē