• VIDEO: Rīgas Zooloģiskā dārza lauvēniem svētku brokastis

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tieši pirms sešiem mēnešiem Rīgas zoodārzu pāršalca prieka vēsts – lauvu pārim Cvangai un Kali piedzimuši lauvēni! Tagad Teika un Varis tikai retumis panašķējas ar mātes pienu, tāpēc pusgada svētku mielastā tiem katram sagatavoti 2,5 kilogrami sulīgas liellopa gaļas. Lauvēni pārcietuši arī pēdējo vakcināciju un nesen veiktajā svēršanā Varis svēra 38, bet Teika 32 kilogramus, tātad viņi jau ir izauguši krietni lielāki par pieaugušu Latvijas lielāko savvaļas kaķi lūsi.

    Kopš brīža, kad lauvene Cvanga savus mēnesi vecos pēcnācējus pirmo reizi iznesa no migas un atrādīja apmeklētājiem, lauvēni neapšaubāmi kļuvuši par populārākajiem Rīgas zoodārza iemītniekiem. Septembrī, kad Rīgas dome un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rīkoja konkursu lauvēnu vārdu izvēlei, lauvenītes vārda priekšlikumus iesniedza 687, bet lauvēna 742 konkursa dalībnieki. Tad nu par Teikas un Vara krustēviem kļuva attiecīgi Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs. 

    Vara krusttēvs Mārtiņš Staķis: «Sveicot Teiku un Vari 6 mēnešu dzimšanas dienā, saku viņiem sirsnīgu paldies par tām pozitīvajām emocijām, ko šajā, psiholoģiski nogurdinošajā laikā,  tūkstošiem cilvēku saņēma un vēl saņems, vērojot viņu draiskulības un rotaļas. Leposimies ar savu zoodārzu un Rīgu, kuras simbols lauva spēj būt varens, bet reizē ģimenisks un draisks!»

    Savvaļā 6 mēnešu vecums lauvēniem ir ļoti bīstams laiks, jo māte sāk mazuļus atstāt vienus, lai dotos medībās un viņus apdraud gan hiēnas un bifeļi, gan arī sveši lauvu tēviņi.

    Zoodārzā māte un tēvs arvien ir līdzās, un lauvēni var trenēties zebru medību prasmēm, cenšoties no slēpņa uzbrukt vecākiem, kuri neapskaužamā iecietībā cenšas pasargāt muguru no jauno mednieku asajiem nagiem.

    «Varis un Teika lēnām, bet pārliecinoši aug par izteiksmīgiem, brašiem un veselīgiem lauvēniem. Sūtu siltus sveicienus abiem četrkājainajiem gaviļniekiem, kā arī zoodārza darbiniekiem, kas ikdienā gādā par dzīvnieku labsajūtu, un aicinu Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus sasveicināties ar lauvēniem, apmeklējot zoodārzu klātienē. Manuprāt, tieši zoodārzs var ieņemt būtisku lomu mūsdienīgas pilsētas attīstībā, veidojot apmeklētāju un īpaši jaunāko paaudžu izpratni par dabas daudzveidību, vides aizsardzību un jautājumiem, kas saistīti ar bioloģiskās daudzveidības sargāšanu, tādēļ novēlu Rīgas zooloģiskajam dārzam stiprināt cilvēka un dabas labvēlīgās attiecības arī turpmāk!» saka lauvēna krusttēvs Artūrs Toms Plešs.

    Kaut sākusies ziema, lauvēnus no rotaļām neattur ne sniegs, ne sals, jo vienmēr ķepas var sasildīt uz iekštelpu mītnes apsildāmās grīdas, tāpēc apsveikt Teiku un Vari 6 mēnešu jubilejā var kaut šodien, jo zoodārzs zaļajā režīmā atvērts katru dienu no 10.00 līdz 16.00. Un 9. decembrī sāksies Ziemas naktis, kad zoodārzs strādās līdz 19.00. Protams, garantēt, ka lauvas nodosies rotaļām tieši tad, kad ieradīsies ciemiņi, nevar neviens. Karaļi…   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē