• Pavadi nedēļas nogali Rīgas Zoodārzā! Radošas aktivitātes visai ģimenei

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. aprīlī, Rīgas Zoodārza viesi aicināti atklāt ne tikai ekspozīcijā apskatāmos putnus, bet arī sevī mītošo mākslinieka talantu. Putnu dienu rosība pieskandinās arī Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiāli Cīruļi Kalvenes pagastā. Zoodārza komanda turp dosies dalīties savās zināšanās un palīdzēs apmeklētājiem uzmeistarot būrīti mazajiem dobumperētājiem un meža susurim.

    Kopā ar Ota dabā komandu – bioloģi Ilutu Dauškani, mākslinieci Justīni Lūci un galeristi Daci Lūci – apmeklētāji aicināti doties izzinošā piedzīvojumā pa Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu. Ar otu par putniem ir radoši izglītojoša pastaiga, kurā viesi varēs iepazīt ekspozīcijā redzamos putnus, novērojot to ķermeņa pielāgojumus, spalvu daudzveidību un tiem raksturīgos paradumus.

    Darbnīcas dalībniekiem būs iespēja uzzīmēt trīs no Rīgas Zoodārzā mītošajiem putniem. Pirmos modeļus varēs sastapt Flamingu mājā, kurā sastopamas divas sugas – Eiropas dienvidos un Āfrikā mītošie sārtie flamingi, kā arī Karību reģionā sastopamais sarkanais flamings, ko var atšķirt pēc košāka krāsojuma. Savukārt nākamais pastaigas pieturpunkts nodrošinās iespēju uzzīmēt Latvijas papagaili – zaļo vārnu. To dabā ieraudzīt spēj vien retais, jo savvaļā ik gadu ligzdo līdz 10 pāriem, toties zoodārzā šie putni redzami vienmēr. Darbnīca noslēgsies pie pūcēm, aicinot uzzīmēt kādu no septiņām zoodārzā aplūkojamajām sugām.

    Darbnīcas apmeklētājiem būs nodrošināti mākslas piederumi un ar rokām rūpīgi izgatavotas divu veidu radošās darba burtnīcas – pieaugušajiem un bērniem. Radošā darba burtnīca ir personificēta grāmatiņa ar daudziem vērtīgiem padomiem kā mākslā, tā bioloģijā. Nāc uz darbnīcu, pirms tam piesakot savu dalību e-pastā – [email protected]. Dalība pasākumā ir bez papildu maksas.

    Kā katru gadu, Putnu dienu rosība arī šogad pieskandinās Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiāli Cīruļi Kalvenes pagastā. 15. un 16. aprīlī zoodārza komanda dosies dalīties savās zināšanās un palīdzēs apmeklētājiem uzmeistarot būrīti mazajiem dobumperētājiem un meža susurim.

    Gan 15., gan 16. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Cīruļu viesi aicināti piedalīties Dzeņa darbnīcā, kurā no zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem katrs varēs izgatavot putnu būrīti mazajiem dobumperētājiem – zīlītēm, melnajiem mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem – vai reti sastopamajiem, dobumos mītošajiem zīdītājiem – meža susuriem.

    Cīruļu apmeklētāji tiks iepazīstināti ar šī gada jaunpienācēju – meža susuri. Ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu rasta iespēja izveidot arī īpašu uzdevumu grāmatiņu jaunākajiem apmeklētājiem. Pildot uzdevumus, apmeklētāji uzzinās, kāpēc ir svarīgi saglabāt mežu daudzveidību, kur patīk slēpties meža susurim un to, cik dažādi ir dabisko mežu iemītnieki. Projekta ietvaros izveidoti arī dažādu sugu putniem piemērotu būrīšu paraugi ar pievienotu informāciju par būrīša izgatavošanu un izvietošanu, kas Cīruļos būs aplūkojami pastāvīgi.

    Projekts “Susuriem daru – par mežiem zinu!” tiek rīkots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē