• Žurnāliste Ilze Kalve Anglijā – uz veikalu iet bez maskas, bet ar zīmīti

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    23. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pērnā gada nogalē izskanēja satraucoša ziņa – Lielbritānijā atklāts jauns, sevišķi lipīgs Covid-19 paveids. Īpaši izplatīts tas ir Londonā, kuras apkaimē dzīvo arī latviešu žurnāliste un kādreiz populārās grupas Pamatinstinkts dziedātāja.

    Mājsēdē Anglijā atsāk komponēt mūziku

    «Aiz gara laika, sēžot mājās, esmu uztaisīju deju versiju Kankānam Mrs Metcalfe – Can Can Happy Dance Mix, kas šobrīd pieejams YouTube, TikTok un citās vietnēs,» PDz atklāja Latvijas Televīzijas korespondente Lielbritānijā un kādreiz populārās grupas Pamatinstinkts dziedātāja Ilze Kalve.

    «Gribēju populāro klasiku pārveidot lecamā veidā, un nu man beidzot tam bija laiks. Iedomājos – tie, kuriem garlaicīgi sēdēt mājās un ir laba humora izjūta, varētu pie šīs mūzikas savā istabā kārtīgi izlēkāties.» Jau vairākus gadus kopā ar vīru britu Kristoferu Metkalfi viņa dzīvo Lielbritānijā.

    Šobrīd vairākās valsts daļās strauji izplatās jauns koronavīrusa paveids. «Personīgi es to nekādi neizjūtu. Nezinu arī nevienu, kurš būtu ar to saslimis. Iespējams, tas tādēļ, ka dzīvoju vietā, kur koronavīrusa gandrīz nemaz nav.

    Esam netālu no Londonas, mazpilsētā ar 30 000 iedzīvotājiem, un tikai divi miruši no Covid-19 –viens aprīlī, otrs novembrī,» sacīja viņa.

    Taču jau nākamajā dienā Ilze pavēstīja: «Ha! Atlika man pateikt, ka nevienu kovidnieku nezinu, un nupat vīra kolēģis saņēma pozitīvu testa rezultātu. Vīrs kolēģi redzēja tikai pa gabalu uz pāris minūtēm, bet darbavieta visus aizsūtīja pārbaudīties. Tagad visi sēž mājās un gaida rezultātus.»

    Straujās Covid-19 izplatības dēļ pagājušajā nedēļā Lielbritānijā tika noteikti jauni ierobežojumi uz sešām nedēļām – visu skolu slēgšana un stingrāki pārvietošanās ierobežojumi. Cilvēkiem atļauts iziet no mājas tikai konkrētu darbu veikšanai, iegādāties pārtiku, doties pie ārsta, vingrot vienatnē tuvākajā teritorijā. «Par laimi, žurnālistiem ar preses karti atļauts gan pārvietoties, gan filmēt. Ne reizi nav nācies skaidroties ar policiju par to, vai drīkstu kaut kur atrasties,» pauda Ilze.

    Uz vēža pārbaudēm Latvijā netiek

    «Mūsu mazpilsētā visi stingri ievēro noteikumus – veikalā valkā maskas, ietur distanci, lec nost no ietves, ja kāds nāk pretī,» novērojusi Ilze. Viņa pati gan ikdienā masku nevalkā. «Jo man ir alerģiska astma. Tādēļ man ir speciāla zīmīte, ko piespraužu, ieejot veikalā. Filmējot gan vienmēr ir līdzi maska – gadījumam, kad jātiekas ar cilvēkiem, kuri skaitās klīniski īpaši neaizsargāti. Arī pati esmu iekļauta šajā grupā, un man jau ir atnākusi vēstule, ka drīz varēšu saņemt vakcīnu. Visticamāk, tā būs pieejama pēc pāris mēnešiem,» teic Ilze.

    Pirms dažiem gadiem Ilzei tika atklāta onkoloģiska saslimšana. «Ir pagājuši gandrīz divi gadi kopš vēža operācijas. Man vajadzētu pārbaudīties ik pēc trim mēnešiem, jo ir liela iespēja, ka vēzis var atgriezties. Šķiet, pagaidām viss ir labi. Bet, iespējams, es gluži vienkārši to nezinu, jo pārbaužu nav. Ja nebūtu Covid-19, noteikti šajā laikā es lidotu uz Latviju. Diemžēl Anglijā veselības pārbaudes notiek tikai attālināti un ļoti simboliski.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē