• VIDEO: Asiņains slaktiņš koncertzālē Piemaskavā. Kas par to zināms?

    Terorakts
    Estere Jansone
    22. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NEO/Twitter
    Piektdienas vakarā izcēlusies apšaude. Bojā gājuši 40 cilvēki un vēl aptuveni 130 ievainoti. Starp cietušajiem nav Latvijas valstspiederīgie.

    Piektdienas vakarā populārajā koncertzālē «Crocus City Hall» risinās asiņaini notikumi. 
    Viss sācies ar to, ka jau pie ieejas nezināmas personas ar automātiem uzsākušas apšaudi. Tūdaļ esot sācies arī ugunsgrēks koncertzāles ēkā, un jau pēc dažam minūtēm tas izplatījies diezgan lielā teritorijā. Ļaudis panikā centušies pamest koncertzāli. Esot gan cietušie, gan bojāgājušie. 

    Tīmekļa izdevums «Baza» ziņo, ka koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra, izcēlies ugunsgrēks, kas aptvēris trešdaļu ēkas un kura rezultātā iebrucis jumts.  Apšaudē un ugunsgrēkā  gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes «Telegram» kanāls «112», kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm. Vēl aptuveni 130 cilvēki ir ievainoti. 

    Apšaude izcēlusies pirms rokgrupas «Piknik» koncerta, kur pulcējušies tūkstošiem apmeklētāju. Vienlaikus citā zālē noticis Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts. 

    Kad grupas dalībnieki vēl nebija iznākuši uz skatuves, jau atskanējuši šāvieni. Pēc tam esot atskanējis sprādziens, kura radītais troksnis līdzinājies granātas eksplozijai. Kā vēsta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra «RIA Novosti», uz publiku uguni no automātiskajiem ieročiem atklājuši vismaz trīs maskēšanās tērpos ģērbti cilvēki. Tikmēr lietotnes «Telegram» kanāls «Shot» ziņo, ka uzbrucēji bijuši vismaz pieci.

    Savukārt «Telegram» kanāls «Mash» vēsta, ka šaušana vienlaicīgi sākusies vestibilā un skatītāju zālē. Ugunsgrēku izraisījusi vai nu uzbrucēju mesta granāta, vai degbumba. Kā ziņo «Baza», ugunsgrēka pārņemtajā ēkā varētu atrasties aptuveni 100 cilvēku, kam nav izdevies no koncertzāles izkļūt.

    Ugunsdzēsēji ziņo, ka no degošās ēkas pagraba evakuējuši aptuveni 100 cilvēkus. Turpinās cilvēku evakuācija. Uz notikuma vietu devušās 70 ātrās palīdzības automašīnas.

    Kanāls «112» ziņo, ka autostāvvietā pie koncertzāles konstatēts mīnēts mikroautobuss. Ar to notikuma vietā iepriekš ieradušies uzbrucēji.

    Tiek ziņots, ka ir izdevies aizturēt vienu no uzbrucējiem:

    Tikmēr pienāk ziņas, ka Maskavā dažādās vietās tiek slēgti tirdzniecības centri. «Telegram» kanāls «Bumaga» vēsta, ka arī Sanktpēterburgā cilvēki tiek evakuēti no tirdzniecības centriem. Krievijas galvaspilsētā atcelti visi nedēļas nogalē paredzētie pasākumi, bet augstskolas paziņojušas par sestdien paredzēto nodarbību atcelšanu.

    Marta sākumā ASV vēstniecība Krievijā brīdinājusi, ka ekstrēmisti veido «neizbēgamus plānus» uzbrukt Maskavai. «Vēstniecība seko līdzi ziņojumiem, ka ekstrēmistiem ir tūlītēji plāni Maskavā uzbrukt vietām, kur ir daudz cilvēku, arī koncertiem, un ASV pilsoņiem tuvāko 48 stundu laikā tiek ieteikts izvairīties no vietām, kur ir daudz cilvēku,» bija teikts vēstniecības mājaslapā 9. marta publicētajā paziņojumā.

    Nīderlandes vēstniecība Maskavā arī aicināja valstspiederīgos būt modriem saistībā ar iespējamiem teroraktiem šajā nedēļas nogalē. Arī Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) aicināja neceļot uz Krieviju saistībā ar iespējamiem terora aktiem tuvāko dienu laikā un izvairīties no masu pulcēšanās vietām Maskavā. ĀM tīmekļvietnē norādīts, ka, ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju, un tos, kuru atrodas valstī, iespējami drīzāk no tās izceļot.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē