• Valmiera – viltoto zīmolu meka. Likumsargi konfiscē apģērbu un apavu atdarinājumus

    Viltojums
    Estere Jansone
    6. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Domino/Unsplash
    Janvārī Valsts policijas Vidzemes reģiona inspektori Valmieras novadā konfiscēja dažādu zīmolu, visticamāk, viltotus apģērbus, apavus un somas.

    Pērn vasarā Valsts policijā tika saņemta informācija par kādu personu, kura regulāri izplatīja, iespējams, viltotus apģērbus un apavus. Persona preču tirdzniecību organizēja kādā sociālajā platformā.

    Veicot pārbaudi, tika noskaidrots, ka viltoto zīmolu pārdevējs sociālajos tīklos ilgstoši tirgojies ar viltotām populāru zīmolu precēm. Šī gada janvārī policija veica kratīšanu kādā īpašumā Valmieras novadā, no kura izņēma, iespējams, viltotus 209 apģērbus, 13 somas, 200 apavu pārus, 147 zeķu pārus un apakšveļu. Visas izņemtās preces bija līdzīgas dažādu populāru zīmolu precēm, piemēram, «Nike», «Adidas», «Calvin Klein» un citiem.

    Par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process pēc likuma «Preču zīmju likums» 91.panta pirmās daļas par to, ka persona regulāri un ilgstoši tirgo viltotas populāru zīmolu preces. Par šādu noziedzīgu nodarījumu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 280 eiro līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai – no 1400 eiro līdz 14 000 eiro. Nozīmēta ekspertīze, turpinās administratīvā procesa izmeklēšana. Ja pēc ekspertīzes preču zīmju īpašnieki uzskatīs, ka tiem nodarīts būtisks kaitējums, iespējams sākt kriminālprocesu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē