• Uzņēmējs Jevgeņijs Gombergs: Covid-19 apstiprināja tikai piektais tests

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    4. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Nākamajā dienā pēc tuva drauga nāves, kuru mūžībā aizsauca koronavīrusa infekcija, uzņēmējs nonāca slimnīcā.

    Pēc astoņu dienu ilgas ārstēšanās stacionārā Gombergs tika izrakstīts no Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas, lai turpinātu ārstēšanos mājās.

    «Paldies Dievam, neviens no mājiniekiem nav inficējies ar šo vīrusu. Tpu, tpu, tpu – visi ir veseli. Mani no slimnīcas mājās veda sieva, un mēs drošības labad sēdējām maskās. Tiek gan uzskatīts, ka četras dienas pēc sasirgšanas slimnieks vairs nav infekciozs un nevar aplipināt citus. Ļoti ceru, ka man izdosies ātri atveseļoties,» tagad zina stāstīt uzņēmējs Jevgeņijs Gombergs.

    «Gaiļezerā viņš nonāca 12. novembrī. Pirms tam gandrīz nedēļu man bija paaugstināta temperatūra, tāpēc pirmais, par ko domāju, – iespējams, esmu inficējies ar koronavīrusu. Taču četri testi pēc kārtas uzrādīja negatīvu rezultātu. Ilgu laiku ārsti nevarēja saprast, kas par lietu. Sprieda, ka varbūt tā ir kāda vēdera vīrusa infekcija, līdz pilnīgā izmisumā braucu uz Gaiļezera slimnīcas uzņemšanas nodaļu, lai pārbauda, kas ar mani notiek.

    Tur man veica pārbaudes, paņēma analīzes, arī nu jau piekto Covid-19 testu. Un tas negaidīti uzrādīja pozitīvu rezultātu,» piedzīvoto atminas uzņēmējs.

    Kad secināts, kas kaiš Jevgeņijam, viņam veica plaušu rentgenu, kurš parādīja – abpusēja pneimonija. «Plaušu audu bojājums bija 25 procenti, kas, par laimi, nav pārāk liels apgabals,» atklāj viņš. Par slimnīcas ārstiem viņš var teikt tikai to labāko.

    «Tiešām nevaru žēloties. Viss personāls ir ļoti uzmanīgs pret katru pacientu. Pastāvīgi kontrolē skābekļa saturāciju asinīs, spiedienu un sirdsdarbību. Vienu vārdu sakot, viss bija visaugstākajā līmenī!»

    Jevgeņijs nezina, kur viņš inficējies ar Covid-19.

    «Ir tāds joks – ja man būtu triperis, es vismaz aptuveni zinātu, kur to esmu saķēris. Bet šajā gadījumā man nav ne mazākās nojausmas.» Uzņēmējs ievērojis drošības pasākumus – mazgājis rokas, lietojis masku, centies neapmeklēt vietas, kur apgrozās daudz cilvēku. «Nebiju no tiem, kuri neticēja vīrusam, es uzmanījos. Taču nekad nebiju domājis, ka mani tas skars tik personīgi.

    Dienu pirms nonācu slimnīcā, no šī vīrusa nomira mans tuvs draugs Valērijs Šumskis. Viņam bija tikai 60 gadu…»

    Gombergs tagad jau joko – tam, ka viņš tik ātri izrakstīts no slimnīcas, jāpateicas ne tikai ārstiem, bet arī herpesvīrusam. «Sociālajos tīklos klejo video, kur kaut kāda Krievijas ārste minūtes divdesmit dalās ar savu pieredzi Covid-19 ārstēšanā.

    Protams, tur tiek piesauktas lietas, kurām nevajadzētu piekrist, piemēram, ka kovidu ārstē tikai un vienīgi ar aveņu tēju, kurai pievienots medus. Taču bija arī viena interesanta atziņa. Viņa teica, ka šīs kaites galvenais ienaidnieks ir herpesvīruss. Un, ja to kārtīgi sadusmo, ar kovidu ir beigas. Manā situācijā tā arī bija, jo man uz lūpas uzmetās milzīgs herpess, acīmredzot bija kārtīgi satrakojusies» smejas uzņēmējs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē