• Meklēšanā izsludinātais Jaunlatvijas būvētājs Rieksts sauļojas Dubaijā: Es lieku mīksto!

    Tiesa
    Marta Kalniņa
    12. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šodien tapa zināms, ka traģiskajā hosteļa ugunsgrēka lietā apsūdzētais Ernests Rieksts izsludināts meklēšanā un tiks apcietināts. Tas viņam netraucē sauļoties Dubaijā, ņirgāties par tiesu un «būvēt» pašam savu sapņu valsti Jaunlatviju, kur ikvienu latvieti gaidot zelta dzīve.

    Par skandalozo Latvijas biznesmeni Ernestu Riekstu Latvijas sabiedrība uzzināja pēc traģiskā ugunsgrēka viņam piederošajā hostelī Rīgā. Šajā ugunsnelaimē bojā gāja deviņi cilvēki. Rieksts tika apsūdzēts, jo uzņēmējdarbība bija veikta bez reģistrēšanas, un ugunsdrošības noteikumi tīši pārkāpti. Viņš  gan uz tiesas sēdēm neierodas. Turklāt 2023.gada izskaņā Valsts drošības dienests pret viņu sāka kriminālprocesu par Krievijas veikto noziegumu Ukrainā iespējamu slavināšanu un attaisnošanu, kā arī uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu vērstu darbību. Tāpēc

    šobrīd uzņēmējs izsludināts meklēšanā un viņam draud arests.

    Riekstam nemaz nav bijis vaļas staigāt pa tiesām. Visu šo laiku viņš ir «nodarbojies» ar grandiozu projektu –  paša izdomāto valsti Jaunlatviju. Mēnešiem ilgi Rieksts ir uzturējis sajūtu, ka patiesi cītīgi strādā pie tā, lai uzbūvētu sapņu zemi tiem latviešiem, kuriem apnikusi dzīve Latvijā. Viņš nemitīgi braukā pa eksotiskām vietām un sociālajos tīklos rada ilūziju, ka ir nopietns uzņēmējs, kurš noskata vislabāko vietu Jaunlatvijai. Tur viss būšot ka pasakā – silti, lēti, skaisti! Viņš pat jau izsludinājis zemes gabalu tirgošanu. Par fantastiski zemām cenām ikviens gribētājs var iegādāties pleķīti zemes paradīzes salā.  Šķiet, ka šobrīd Jaunlatvijas potenciāls ir Fidži salai, kur ik pa laikam savus video filmē Rieksts.

    Tāoēc meklēšanā izsludinātais Rieksts ir pārāk tāls no notikumiem dzimtenē. «Esmu Dubaijā,» vakar sociālajā tīklā TikTok paziņoja Ernests. Tur viņš esot ieradies, lai bīdītu lietas saistībā ar Jaunlatvijas dibināšanu. Esot gan jauni klienti, gan investori. Izskatās, ka iespēja nonākt aiz restēm uzņēmēju nemaz nesatrauc.

    «Šodien, rīt vai aizparīt mani, visticamāk, redzēsiet ziņās.

    Bet katrā ziņā mēs ar Lāsmu šeit Dubaijā atpūšamies. Baudām dzīvi šajā superīgajā restorānā,» čaloja viņš. Video redzamā dāma Lāsma arī sola drīz doties uz Jaunlatviju un pati pārbaudīt «viņš mūs čakarē vai nečakarē.»  «Lāsma ir vienīgais cilvēks Latvijā, kurš ir redzējis dokumentu, kas apliecina Jaunlatvijas īpašuma tiesības,» ziņo uzņēmējs, un dāma steidz piebilst, ak tas patiešām esot ar zīmogiem, tātad – oriģināls.

    Kanālā «Telegram» Rieksts paudis, ka ugunsgrēks hostelī nav viņa vaina. «Nulle sakars man ir ar kaut kādiem ugunsdrošības noteikumiem,» apgalvo Rieksts. «Man nekādi nevar piešūt kaut kādas šitādas muļķības, tāpēc ierasties tiesā man baigā jēga nav. Ja viņi mani gribēs iebāzt ķuršķī, tad iebāzīs. Tad kāda jēga man tur būt? Un, ja esmu nevainīgs, tad neiebāzīs. Un arī tad – kāda jēga man tur braukt? Ļoti elementāri!

    Un kā es vispār varu braukt, ja es tagad atpūšs Dubaijā? Kāda tiesa?

    Tagad ir jādomā par skaistu zāli ārā, viss ir forši dzīvē.  (..) Esmu pirmais cilvēks Latvijā, kurš liek pilnīgu mīksto uz šito visu tiesu,» bravūrīgs ir viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē