• Ukrainas armijas atbalstam pāris stundu laikā ziedotas divas tonnas sveču un parafīna

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Biedrība «Tavi draugi» šogad akcijas «Draugu sveču mēnesis» ietvaros Lāčplēša dienā aicināja Latvijas iedzīvotājus sniegt praktisku atbalstu Ukrainas karavīriem, ziedojot sveces vai to pārpalikumus ierakumu sveču izgatavošanai. Pāris stundu laikā Rīgā saziedots ap divām tonnām sveču un parafīna, kas jau pārtop ierakumu svecēs Ukrainas armijas atbalstam.

    «Tavi draugi» pārstāve Beāte Bēvalde pateicas ikvienam, kurš sniedz palīdzību Ukrainas aizstāvjiem.

    «Esam no sirds pateicīgi ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš atsaucās aicinājumam ziedot sveces Ukrainas armijas atbalstam! Kopā mēs varam paveikt daudz un šis atbalsts mūsu kaimiņiem Ukrainā ir ļoti vajadzīgs. Latvijas iedzīvotāju izgatavotās sveces jau silda karavīrus ierakumos – viņi tās izmanto, lai uzsildītu ūdeni, pagatavotu maltītes un lai sasildītos paši. Ierakumu sveču akcija ir uzņēmusi ievērojamus apgriezienus – sveces top visā Latvijā, esam jau saņēmuši vairākus tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, tostarp uzņēmumu darbinieku, pensionāru, skolēnu un bērnudārznieku gatavoto sveču, ko pakāpeniski nogādājam Ukrainā. Mūsu mērķis ir turpināt akciju un līdz februārim piepildīt vismaz fūres izmēra kravas auto ar ierakumu svecēm.»

    Biedrības «Tavi draugi» novembrī rīkotajā akcijā «Draugu sveču mēnesis» ikviens ir aicināts izgatavot ierakumu sveces, izmantojot gofrēto kartonu, konservu bundžu un parafīnu, ziedot sveču izejmateriālus vai veikt mērķa ziedojumu izejvielu sagādei.

    Biedrības noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, katru novembra otrdienu, ceturtdienu (no plkst. 14.00 līdz 18.00) un sestdienu (no 10.00 līdz 18.00) notiek ierakumu sveču gatavošanas darbnīcas, kur piedalīties aicināts ikviens interesents. Darbnīcu apmeklētāji ir lūgti ņemt līdzi visu sveču izgatavošanai nepieciešamo, bet, ja izejvielas nav pieejamas, tās tiks nodrošinātas. Savukārt lielākām interesentu grupām no uzņēmumiem un organizācijām dalība sveču izgatavošanas darbnīcās norādītajos laikos ir jāpiesaka iepriekš.

    Tāpat sveču izgatavošanas darbnīcas notiek arī Rīgas 21. vidusskolā un citviet visā Latvijā. Precīzāka informācija par darbnīcu norises vietām un laikiem pieejama biedrības un sadarbības partneru sociālajos tīklos.

    Plānots, ka akcija turpināsies līdz 2023. gada sveču mēnesim – februārim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē