• Turpinās Annas Jansones meklēšana. Pazudušās vīrs: Viņa ir stipra, ar ļoti asu prātu

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    6. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Foto: Valsts Policija
    Anna ar meitu pazuda 1. npvembrī. Mazulīte tika atrasta mirusi, bet Anna aizvien tiek meklēta.
    Latviju satricinājusi jaunas sievietes un viņas dažus mēnešus vecā mazuļa pazušana. Mazulis atrasts miris, bet mātes meklēšana turpinās jau piecas dienas. Šodien policija lūdz sabiedrības iesaisti.

    Ir pagājušas piecas dienas kopš no savām mājām Rīgā izgāja 1989. gadā dzimusī Anna Jansone ar savu dažus mēnešus veco meitiņu. Mazulis bez dzīvības pazīmēm tika atrasts īrētā automašīnā meža apvidū Jelgavā, bet Annas meklēšana turpinās. Pazudusī sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs un melnas krāsas zābakos.

    Šodien Valsts policija aicina atsaukties tos, kuriem auto ir videoreģistratori, un kuri 1.novembrī no plkst. 11 līdz 17 brauca pa a/c P101, starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vieta Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra.

    Pazudušās Annas dzīvesbiedrs Juris šajās sienās atklāja, ka viņa bērnu māte cieta no pēcdzemdību depresijas. Jau septembrī esot bijis pašnāvības mēģinājums, pēc kura sieviete ārstējās slimnīcā. Beidzamajā laikā šķitis, ka zāles palīdz un ir kļuvis labāk.  Juris vairākkārt izteicis publisku aicinājumu sievai atgriezties mājās, sakot – visas problēmas gatavs risināt kopā. Viņš arī aktīvi iesaistījies sievas meklēšanā.

    «Man ir daudz domu par to, kas netika izdarīts līdz galam. Un visvairāk pret sevi.

    Es taču arī pareizajā ceļā biju iebraucis, bet neiebraucu gana tālu,» sev pārmet Annas dzīvesbiedrs, kurš naktī bija devies meklēt pazudušo sievu un meitu un izbraukājis meža ceļus. Taču tas viens – liktenīgais – bijis izdangāts, un viņš nenojauta, ka šis ceļš īstais, uz kura vēlāk likumsargi atradīs Annas pamesto auto un sievietes mirušo mazuli.

    Visu šo laiku Juris aktīvi komunicē ar sabiedrību sociālajos tīkos. Mēģina gan skaidrot, gan pats saprast notikušo. «Bija plāns šo akmeņu mešanu paturēt nākotnei, bet šķiet, ka mūsu psihiatrijas izpratne par pēcdzemdību depresiju nav ideāla,» atzīst pazudušās sievietes dzīvesbiedrs. Viņš pauž, ka traģēdija, kas piemeklējusi ģimeni, ir cieši saistīta ar Annas veselību. Tās varētu būt gan pēcdzemdību depresijas, gan nepietiekamas ārstēšanas sekas, kas noveda līdz nelaimei. «Jebkurš, kurš pazīst Annu, varēs apliecināt, ka viņa ir stipra, rūpīga, izdarīga sieviete ar ļoti asu prātu.

    Ja arī kāds par mums kā pāri ir brīnījies, tad tikai par to, kāpēc normālai sievietei tāds savdabīgs, nekulturāls vīrs,» vietnē X raksta Juris.

    Viņš pauž – lai gan izskan arī pārmetumi viņam, Juris jūt sabiedrības atbalstu šajās smagajās dienās. Turklāt ģimenei liels pārbaudījums ir ne tikai Annas meklēšana, bet arī jaunākās atvases zaudējums. Pirms dažām dienām Juris dalījās ar sāpīgu sarunu ar savu un Annas vecāko meitu: «Šodien pasmagi, jo vecākā māsa sāk sagremot. «Es gribēju, lai māsiņai ir pieci mēneši, bet viņa nomira un viņai nebūs». Un «māsiņa nomira, tātad es neredzēšu kā viņa izskatīsies kad izaugs.» Bet silda, ka runājam. Luīze ir pelnījusi, ka mēs viņu atceramies un par viņu skumstam.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē