• Tautu satracina Busuļa dziedāšana krieviski. Ko svarīgu nepamanīja skarbie kritiķi?

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    10. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 UN NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Intara Busuļa lielkoncerts Arēnā Rīga pulcēja tūkstošus. Piektdienas vakarā sociālajos tīklos parādījās neskaitāmi video no tā, taču viena dziesma krievu valodā daudziem sabojājusi iespaidu par mākslinieku.

    8. marta vakarā dāmas un viņu pavadoņi pulcējās «Arēnā Rīga», lai izbaudītu svētku atmosfēru tautā iemīļotā dziedātāja Intara Busuļa un Abonementa orķestra lielkoncertā. Viņi nupat izdevuši albumu «Spēlē savā burvju flautā», un tam ir lieliski panākumi. Koncertā ļaužu bija tik daudz, ka adatai nebija kur nokrist. Tovakar teju katram bija kāds paziņa, kurš sociālajos tīklos dalījās ar video no Intara uzstāšanās vai paša sajūsmu par piedzīvotajām emocijām. Līdz aprīļa vidum arī citās Latvijas vietās būs iespējams izbaudīt Intara koncertus.

    Taču nākamais rīts pēc koncerta Rīgā atausa ar zināmu rūgtumiņu. To iepilināja tie, kas paši nemaz klāt nebija, toties neskaitāmos draugu, paziņu, un arī paša Intara video pamanīja – Busulis savā koncertā dziedājis krieviski… Kā tad tā?

    Intars izpildīja dziesmu Raimonda Paula un krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko dziesmu «Es tevi zīmēju».

    Tā ir viena no Busuļa «firmas» dziesmām, un daudzi fani to, protams, gaidīja.

    Taču ne visiem šī dziesma šķita gana laba izvēle. Daudzi norādīja, ka teksta autors bijis KGB aģents, un Intaram šajā Ukrainai sarežģītajā laikā vajadzētu atturēties no šī hita. Dziedātājs kara sākumā nonāca divdomīgā situācijā, taču visai drīz pārtrauca kontaktus ar Krievijas šovbiznesu, kur viņam veicās ļoti labi. Busulis ir skaļi iestājies par Ukrainu, un tādēļ izpelnījies arī daudzu bijušo fanu naidpilnus komentārus. Tāpēc arī tagad, kad izskan pārmetumi par dziesmu krievu valodā, ne visi viņu steidz nosodīt.

    TV seja Aivis Ceriņš vietnē «X» kritiķiem atgādina: «Tādu,

    kurš tik daudz kā Busulis ir darījis, lai vidējo krievu informētu par tautiešu zvērībām Ukrainā,

    ir grūti atrast starp māksliniekiem, kas ir strādājuši Krievijā.»  Deputāts Ainārs Šlesers arī izmantojis iespēju paust savu viedokli par Busuļa koncertu – sak, mums ir daudz krievu, un labi, ka Intars par viņiem domā.  

    Tie, kas pārmeta Busulim dziedāšanu krievu mēlē, izlikās nemanām arī to, ka mūziķis izpildīja arī veltījumu Ukrainai ukraiņu valodā. «Tiem, kas nebija koncertā – pirms tam asi izsakoties par agresorvalsti,

    Busulis veltīja dziesmu ukraiņiem, kuras laikā visa publika piecēlās kājās, bija ļoti emocionāli.

    Beigās pats ieturēja klusuma brīdi,» norāda koncerta apmeklētāja Samanta, taču piebilst – piekrīt, ka viņš šoreiz varēja  iztikt bez dziedāšanas krievu valodā. Daudzi gan norāda, ka šo dziesmu vienmēr ir mīlējuši un gribēs dzirdēt arī turpmāk.

    Vai šī karstā diskusija liks Intaram pārdomāt savu koncerta repertuāru? Jau nākamajā nedēļas nogalē Busulis uzstāsies Daugavpilī.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē