• Rosina nocirst Rīgas autoostas teritorijā augošo sarkano ozolu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    No šodienas līdz 15.novembrim notiek publiskā apspriede par pie Rīgas Starptautiskās autoostas teritorijas augošā sarkanā ozola nociršanu dzelzceļa projekta «Rail Baltica» īstenošanai, aģentūru LETA informē Rīgas Starptautiskās autoostas pārstāvji.

    Koka ciršanas ierosinātājs ir Rail Baltica Rīgas centrālā satiksmes mezgla būvnieks pilnsabiedrība BeReRix.

    Rīgas starptautiskā autoosta kategoriski nepiekrīt ozola ciršanai, jo tas tika iestādīts saistībā ar autoostas darbības sākšanu un tam ir simboliska nozīme.

    Rīgas starptautiskās autoostas ieskatā BeReRix finansiālais ieguvums, nocērtot ozolu, nevar būt salīdzināms ar sabiedrības interesēm.

    Autoostas pārstāvji arī norāda, ka būvprojektā esošās VAS Latvijas dzelzceļš dzelzceļa infrastruktūras pārbūve 1520 milimetru platuma sliežu ceļiem posmā no Maskavas ielas līdz Lāčplēša ielai ir plānota sarkanā ozola pārstādīšana citā teritorija.

    Atsauksmes iespējams izteikt pa tālruni 80000800 vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt portāla eriga.lv sadaļā e-pakalpojumi privātpersonām – sabiedrības līdzdalība.

    Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

    Sākotnēji tika lēsts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu, un daļa šo izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem, taču, pieaugot būvmateriālu cenām un darbaspēka izmaksām, šo skaitli nāksies koriģēt.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē