• Rīgā notiks vairāki Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīti pasākumi

    Vēsture un leģendas
    Ziņu aģentūra LETA
    14. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Šodien Rīgā notiks vairāki Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

    Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltītais koncerts «Tur būs tev mūžīgs miers» ar Rīgas kamerkora «Ave Sol», orķestra «Rīga» un solistu Andas Eglītes un Mārtiņa Zvīguļa piedalīšanos notiks Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

    Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» Lielajā zālē notiks koncerts «Klusuma skaņas», kurā muzicēs jauktais koris «Sonore» un ģitārspēles meistars un komponists Kaspars Zemītis. Pasākumu varēs vērot arī tīmeklī.

    1941.gada Komunistiskā genocīda upuru un 2022.gada Ukrainas kara upuru piemiņai domātais koncerts skanēs Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Tajā uzstāsies Lietuvas valsts koris «Vilnius» un Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Māra Sirmā vadībā.

    Savukārt no šodienas līdz 17.jūnijam Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» tīmekļvietnē ikviens interesents bez maksas varēs noskatīties latviešu režisora Romualda Pipara dokumentālo filmu «Saules pilsēta», kas pirmizrādi piedzīvoja 1990.gadā. 

    To veidojis Ilmārs Latkovskis, Oļegs Kotovičs, Kristians Luhaers, Baiba Urbāne un septiņi filmas varoņi ar saviem dzīvesstāstiem, kuru pamatā ir cilvēka iekšējā pasaule rupjas ārējās varas apstākļos.

    No šodienas plkst.15 Rīgā, Torņakalna stacijā būs apskatāms arī Rīgas domes atjaunotais 1941.gada deportāciju piemiņai veltītais dzelzceļa vagons.

    Represiju piemiņas vagons Torņakalna stacijā tika novietots 1996.gadā. Līdz 2018.gadam tas bija Latvijas Okupācijas muzeja īpašums, ko pārņēma Rīgas dome.

    Sliktā tehniskā stāvoklī esošais piemiņas objekts tika atjaunots, nomainot bojātās koka detaļas sienās. Tāpat tika nomainītas bojātās spāres un jumta dēļu klājums, kā arī veikta vagona jumta skārda seguma uzklāšana. Atjaunots arī vagona bīdāmo durvju slīdmehānisms.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē