• Režisoru Raikinu padzen no viņa vārdā nosauktās skolas

    Krievija
    Inese Mizovska
    22. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Konstantīns Raikins
    Foto: F64
    Konstantīns Raikins
    Krievijā nežēlībā kritis Rīgā dzimušā slavenā komiķa Arkādija Raikina dēls. Režisors Konstantīns Raikins paudis varai netīkamu viedokli, un samaksājis par to dārgu cenu.

    Aprīlī Krievijas režisors un aktieris Konstantīns Raikins tika atlaists no viņa vārdā nosauktās teātra skolas  mākslinieciska vadītāja amata. Rīkojumu parakstījis mācību iestādes rektors Anatolijs Poļjankins.

    «Viņš novāca skolas nosaukumu, novāca mani,

    iznīcināja amatu – mākslinieciskais vadītājs. Viņam ir vienalga, kas notiks tālāk, vienkārši grib pievākt šo skolu kā nekustamo īpašumu,» notikušo komentēja Raikins.

    Rīkojums par īslaicīgu skolas darbības apturēšanu tika parakstīts jau 24. martā. 1. aprīlī skolas ēkā vairs neielaida ne pedagogus, ne studentus. Tika mainīts arī mācību iestādes nosaukums – no Konstantīna Raikina teātra skolas uz Skatuves zinātņu augstskolu.

    Raikina nedienas sākās pēc tam, kad viņš kopā ar vairākiem kultūras darbiniekiem 24. februārī parakstīja atklātu vēstuli valdībai, kurā lūdza apturēt karu Ukrainā. 

    Konstantīnam Raikinam jau no mazotnes bijusi cieša saikne ar Latviju. Te dzimis un audzis viņa tēvs leģendārais krievu aktieris un humorists Arkādijs Raikins. Avotu ielas namu Rīgā, kur Arkādijs pavadījis bērnību, rotā viņam veltīta piemiņas plāksne. Savulaik Konstantīns intervijā PDz sacīja – Rīgu uztver kā savu dzimto pilsētu. Bērnībā Jūrmalā pavadījis katru vasaru, bet vēlāk šurp regulāri devies viesizrādēs.  

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē