• Norisināsies seminārs par demenci

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    22. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Kā saprast, vai grūtības koncentrēties, atcerēties nesenus notikumus un aizmāršība ir normāla parādība līdz ar novecošanos vai arī tie ir jau pirmie demences simptomi? Lai gūtu atbildes uz šiem un citiem demences profilakses jautājumiem, Rīgas domes Labklājības departaments 30. septembrī Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēkā (Slokas ielā 161 k-1) no plkst. 16 līdz 18.15 (ar kafijas pauzi) rīko semināru «Mans ķermenis ir mana pils».

    Seminārā varēs uzzināt, kā rūpēties par garīgo un fizisko līdzsvaru, proti, ko ikviens var darīt jau šodien, lai laikus trenētu savu prātu un ķermeni. Tāpat seminārā varēs uzzināt, kur vērsties pēc palīdzības un kāda diagnostika iespējama, ja radušās aizdomas par demences attīstību. Semināra dalībnieki saņems arī izdales materiālus ar praktiskiem ieteikumiem demences profilaksei. Seminārā uzstāsies Aleksandra Koņevņina, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra ārste psihiatre, kas specializējusies demences jautājumos, un Edgars Antonovs, fizioterapeits, kurš pastāstīs un demonstrēs praktiskus līdzsvara un spēka vingrinājumus senioru kustību mobilitātei un veselībai kopumā.

    Semināram jāpiesakās, zvanot pa tālruni 29423020 (Ieva) vai rakstot e-pastā [email protected].

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē