• Nākamgad 11.novembra krastmalu varētu atdot kājāmgājējiem un kafejnīcām

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    28. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Lita Millere
    Nākamvasar Rīgā daļā 11.novembra krastmalas varētu ierobežot satiksmi, «atdodot to vasaras kafejnīcām un cilvēkiem», intervijā aģentūrai LETA teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

    Politiķis skaidroja, ka Rīgā redz divas perspektīvākās Daugavas krastmalas – ar lielāko potenciālu esot krastmalas posms starp Vanšu un Akmens tiltu Vecrīgas pusē, bet otra esot Mūkusalas ielas krastmala.

    Mūkusalas ielas krastmalu šogad esot plānots sākt rekonstruēt, pārbūvēt un stiprināt krastus. Šo teritoriju plānots savienot ar tuvējo Latvijas Universitātes mācību centru. Līdz ar to pēc pāris gadiem šī krastmala jau būšot gana pievilcīga, lēsa Ķirsis.

    Vecrīgas pusē galvenā problēma esot satiksmes plūsma pa krastmalu, kas esot kā ūdens – ja kaut kur plūsmu aptur, tad tā jānovirza citur, lai neveidojas sastrēgumi.

    Tāpēc aktīvi tiekot strādāts pie Austrumu maģistrāles pabeigšanas. Austrumu maģistrāle būs Rīgas centra apvedcelš. Jau tagad izveidots Daudersalas pārvads, bet šī gada beigās pabeigs austrumu maģistrāles posmu pie «Dominas» un Deglava tilta. Ar to brīdi kravas auto, kas pašlaik brauc gar Rīgas pili uz ostu, tiks novirzīti uz jauno maģistrāli.

    Domes priekšsēdētājs plāno, ka Austrumu maģistrāli varēs izmantot arī daļa vieglo automašīnu. 

    «Es redzu, ka jau nākamajā vasarā varētu iet uz to, ka ierobežotu satiksmi Krastmalā vasaras laikā. Piemēram, jūlijā, augustā šo krastmalu varētu atdot pilsētai, iedzīvotājiem. Ierīkot šeit vasaras kafejnīcas, bradājamos vai iegremdētos baseinus, veidot patīkamu vidi, kur pavadīt laiku,» pauda Ķirsis.

    Viņš uzsvēra, ka krastmala ir ļoti perspektīva vieta, kas šobrīd ir neizmantota, taču to varētu soli pa solim labot, pamazām pie tā pieradinot cilvēkus.

    Kā ziņots, Austrumu maģistrāles būvniecību sāka 2021.gada maijā, un tiek īstenotas abas būvprojekta kārtas. Austrumu maģistrāles pirmajā kārtā darbi tuvojas noslēgumam, savukārt otrajā kārtā darbi norit, apsteidzot kalendāro grafiku.

    Maģistrāle autovadītājiem nodrošinās ātru nokļūšanu Purvciema, Pļavnieku, Dārzciema un Teikas apkaimēm, neiebraucot pilsētas vēsturiskajā centrā. Tāpat kravas transportam ceļš uz ostu vairs nebūs jāmēro pa Daugavas krastmalu. Izbūvētais maģistrāles posms no Piedrujas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei būs 2,8 kilometrus garš.

    Būvniecību veic piegādātāju apvienība «ACB, Tilts», kuru veido ceļu būvniecības sabiedrība AS «A.C.B.» un tiltu būvniecības sabiedrība SIA «Tilts».

    Austrumu maģistrāles 1. kārtas līguma summa ir 40,8 miljoni eiro, no kuriem 23 miljoni eiro ir Kohēzijas fonda finansējums, 800 000 eiro valsts budžeta dotācija bet 17 miljoni eiro Rīgas pašvaldības finansējums.

    LETA jau ziņoja, ka austrumu maģistrāles būvniecības abas kārtas varētu sadārdzināties par astoņiem miljoniem eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē