• Guntars Račs plosās! Uz Rīgu brauks Kremlim draudzīga Krievijas dziedātāja

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    30. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zivert
    Foto: Publicitātes foto
    Zivert
    Andrejsalas izklaides vietās krievu mūzika ir lielā cieņā, un vasarā tur koncertēs Zivert – Krievijas zvaigzne, kura uzstājusies arī anektētajā Krimā.

    Nesen mūziķis un producents Guntars Račs pauda sašutumu par savu atklājumu, ka Latvijā liela daļa klausās krievu mūziku. Tagad viņu satrauc fakts, ka vēl aizvien koncertēt uz Latviju dodas dažādas Krievijas zvaigznes. Turklāt vēl tādas, kuras nebūt nav nostājušās Ukrainas pusē.

    «Tas tomēr izbrīna, ka Latvijā joprojām plānojas Krievijas mākslinieku koncerti. Zivert ir ļoti populāra, ar labu šovu, bet jau pēc 2014.gada ir pamanījusies uzstāties arī anektētajā Krimā.

    Kāpēc viņai ļaut pelnīt Latvijā? Vai karš Ukrainā ir beidzies?

    Varbūt es kaut ko nezinu?» nepatīkami pārsteigts ir Račs, ieraugot Krievijas mākslinieces Zivert koncerta reklāmu. Jau šajā vasarā viņa uzstāsies brīvdabas estrādē «Wondersala».

    Arī papētot vietējo kultūras dzīvi, Rača secinājumi nav iepriecinoši. Piemēram, naktsklubā «First» šajā piektdienā paredzēta varena ballīte «Russian Music Party», kur tiek solīti tikai labākie Krievijas hiti. Savukārt par godu Valentīndienai tur būs pasākums ar tādu pašu nosaukumu, kāds ir šobrīd Krievijā populārajam seriālam par 80. gadu bandītiem – «Slovo Pacana».   

    Rača ierosinātajā diskusija vietnē «X» izskan kāds skumjš novērojums – kopš Edgars Rinkēvičs ir Valsts prezidents, nekas par šādām tēmām vairs nav dzirdēts. Ja agrāk ārlietu ministrs regulāri publiskoja melnos sarakstus, kuros iekļāva valstij nedraudzīgos māksliniekus no agresīvās kaimiņvalsts, tad jau labu laiku nekas tāds nav manīts…

    Uzmanību Zivert koncertam pievērsusi arī juriste Ieva Brante, aicinot atbildīgās iestādes izvērtēt šāda pasākuma rīkošanu. Tiesa, pašas Zivert mājas lapā šāds koncerts nemaz nav atrodams. Iepriekš viņas koncerti Dzintaros un Valmierā bija atcelti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē