• Dubass: Sapratu, ka Krievijā atrasties vairs nav iespējams

    Karš
    Evija Kalnbērza
    15. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alekss Dubass
    Foto: F64
    Alekss Dubass
    Pazīstamais Krievijas radio «Sudraba lietus» dīdžejs Alekss Dubass divas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā zaudēja darbu un 5. martā kopā ar sievu psihoterapeiti Larisu atgriezās Rīgā – pilsētā, kur uzauguši.

    Savulaik Latvijā populāro radio «SWH+» dīdžeju Aleksu Dubasu PDz sastapa aktieru protesta akcijā pie Kongresu nama. Krievijā viņš strādāja valsts televīzijas kanālā «Kultūra» un radiostacijā «Sudraba lietus». «Tagad, kad notika šī nesaprotamā agresija pret Ukrainu, sapratu, ka Krievijā atrasties vairs nav iespējams.

    Radio kanālu, kurā strādāju, slēdza divas dienas pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā.

    Iemesls – mani kolēģi ēterā tā vietā, lai teiktu «īpašā militārā operācija», pateica vārdu «karš». Šī kanāla vairs nav, tāpat kā nav vairs citu brīvo mediju Krievijā. Bet valsts televīzijas kanālā «Kultūra» runāt par baletu vai kādām patriotiskām filmām es neredzu jēgu,» skaidroja viņš. Būdams Rīgā, Alekss ir apņēmības pilns palīdzēt cilvēkiem, kas no kara šausmām Ukrainā atbēguši uz Latviju. 

    Radio dīdžejs Alekss Dubass ar sievu Larisu aktieru protesta akcijā pie Kongresu nama.

    «Vēlos darīt zināmu ukraiņu un krievu bēgļiem, kuri bēg no kara – ja jums nepieciešama palīdzība, rakstiet man personīgi! Es kā ceļotājs lieliski zinu, cik svarīgi, lai svešā zemē nonākušam pirmajās dienās kāds uzsmaidītu, pastāstītu šīs vietas koordinātu sistēmu, paradumus, noteikumus. Apģērbs, ēdiens, zāles, vienkārša saruna,» sociālajā tīklā Instagram norādīja dīdžejs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē