• Drīz beigsies slavenais deputātu ceļojums pa Ķīnu. Viņi ir stāvā sajūsmā par visu!

    Politika
    Marta Kalniņa
    19. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Deputāti ir pārliecināti, ka arī Latvijā vajadzētu ķīniešu vilcienus!
    Foto: Facebook
    Deputāti ir pārliecināti, ka arī Latvijā vajadzētu ķīniešu vilcienus!
    Ainars Šlesers un viņa partijas biedri pošas mājās no Ķīnas, kur aizvadījuši ļoti piepildītu nedēļu. Bijušas gan vērtīgas tikšanās, gan kāju masāža, smalkas vakariņas un neskaitāmas ekskursijas. Pavizinājušies arī ar ķīniešu vilcienu, un nespēj vien beigt par to jūsmot.

    «Tā nav «izcilais» un problēmu vajātais «Škoda Vagonka», bet parasts ķīniešu vilciens, kas traucas ar 300km/h,» šonedēļ paziņoja deputāte Ramona Petraviča un līksmi pozēja vilcienā kopā ar pārējiem Saeimas «ekskursantiem». «Varbūt Latvijā vajadzētu nopirkt parastus Ķīniešu vilcienus, kuri brauc 300 km/stundā, nevis bēdīgi slavenos «Škoda Vagonka» vilcienus, kurus gaidīja 10 gadus, un kuri šodien visi jau ir salūzuši un stāv pie sētas,» par laviešu neveiksmēm ar jaunajiem vilcieniem iesmej viņas kolēģis deputāts Ainārs Šlesers. Deputate Linda Liepiņa, ērti iekārtojusies ķīniešu vilcienā, paziņo, ka viņai vēl ne reizi nav izdevies no Jūrmalas uz Rīgu atbraukt ar jauno vilcienu Latvijā. Ļoti gribot, bet tāds vēl neesot trāpījies. «Eiropas kvalitāte diemžēl nobāl,» filmējot ērto vilciena vagonu, uzsver Šlesers.

    «Varbūt tomēr «Škodas Vagonkas» vietā vajadzēja nopirkt ķīniešu vilcienu?

    «Škoda Vagonka» nekad nebrauks 300 kilometrus stundā, bet parastie ķīniešu vilcieni brauc!» tā viņš.

    Kā jau vēstījām iepriekš, partijas «Latvija pirmajā vietā» deputāti ar Aināru Šleseru un viņa dēlu Ričardu priekšgalā devušies vizītē uz Ķīnu, kur gan apspriežot sadarbības iespējas, gan arī izbauda ķīniešu ļaužu viesmīlību. Šlesera kājas, piemēram, jau godam palutinātas ar ķīniešu tradicionālo masāžu.  

    «Vienojāmies, ka pēc kāda laika uzņēmēju delegācija no Ķīnas ieradīsies Latvijā,» ceturtdienas rītā no Ķīnas ostas Ningbo vēsta Šlesers. «Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar Ķīnu tiks attīstīta straujiem tempiem,» sludina viņš.

    «Kamēr latvieši guļ, jo Latvijā ir nakts, tikmēr  mēs jau strādājam!» lepojās Šlesers,

    kurš kopā ar biedriem bija ieradies ostas pilsētā Ningbo, lai apspriestu biznesa iespējas ar Ķīnu. Daudzus pārsteidza tas, ka uz Ķīnu aizceļojis arī «Nacionālās Apvienības» deputāts Aleksandrs Kiršteins. Arī viņš dalās ar jūsmīgiem secinājumiem par Ķīnu, kur viss notiekot krietni labāk kā dzimtenē. «Pasaulē lielākā osta Ningbo-Zhoushan gadā pārkrauj 1 miljardu 350 miljonu T kravu! Latvija ziedu laikos 60 milj. Kādās ostās šīs kravas apstrādā? Izrādās Tallinā, Gdaņskā, Hamburgā, daudzās ASV ostās. Kāpēc ne Rīgā? Tāpēc, ka mums ir Vienotība un jocīgs ārlietu ministrs,» deklarē Kiršteins.  

    Deputāti jau saņēmuši pārmetumus par šo lepno ekskursiju, taču viņi uzskata, ka tie nebūt neesot pamatoti. Kiršteins to nodevējis par apzinātu apmelošanu un sola sūdzēties prokuratūrā par Saeimas Prezidiju, kurš liedzoties, ka nezināja par deputātu plāniem Ķīnā. Esot taču oficiāls iesniegums, kurā viņi lūdz attaisnot darba kavējumus šajā nedēļā.

    «Lai izbeigtu dažādas spekulācijas par Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, vēlos publicēt detalizētu programmu,» uzsver deputāte Liepiņa, un publicē augsto latviešu viesu saspringtos vizītes plānus. Tajos ir gan dažādas tikšanās, lai veicinātu Latvijas un Ķīnas sadarbību, gan ekskursija uz Lielo Ķīnas mūri, pastaiga pa Jundzanas upes krastu, maltītes franču virtuves restorānā utt. Liepiņa aicina visus Saeimas deputātus, ministrus un arī ierēdņus rīkoties līdzīgi – publiskot savus dienas plānus, jo tad  «Latvijas sabiedrība jau sen būtu uzzinājusi, kā naudu notrallina «varas elite». Tāpat uzmanības vērti būtu arī Saeimas prezidija locekļu komandējumi.» Ķīnas apceļotāji nebeidz vien atkārtot, ka turp devušies par Ķīnas naudu.

    «Vēlos vēlreiz atgādināt, ka Latvijas nodokļu maksātājiem šī mūsu vizīte izmaksā 0 eiro,» tā Liepiņa.

    Ķīniešu dāsnumu izbaudīja partijas vadītājs Ainārs Šlesers, viņa dēls deputāts Ričards Šlesers, deputāti Kristaps Krištopans, Ramona Petraviča un Linda Liepiņa. Viņiem pievienojās arī Viktorija Pleškāne no partijas «Stabilitātei!» un divi deputāti no Nacionālās apvienības – Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē