• Devītās paaudzes «Volkswagen Passat» – vēl lielāks, ekoloģiskāks un modernāks

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Daudzveidīgs dzinēju klāsts, tostarp 48 V daļējā hibrīda sistēma, kā arī TSI, TDI un plug-in hibrīds, nodrošinot iespēju tikai ar elektrisko piedziņu nobraukt līdz pat 100 kilometriem.

    «Passat» – pieprasītākais vidējā izmēra automobilis Eiropā

    Nesen publicētie «Automotive News Europe» dati liecina, ka «Volkswagen» saglabājis savas līderpozīcijas vidējā izmēra automobiļu kategorijā arī 2023. gadā. «Volkswagen Passat» bijis pieprasītākais modelis Eiropā šajā segmentā, tā pārdošanas apjomam salīdzinājumā ar 2022. gadu pieaugot par 10%. Savukārt arī Latvijā vidējā izmēra automobiļi, tai skaitā «Passat», ir pieprasīti. «Volkswagen» ar «Passat» un «Arteon» modeļiem ieņem otro pozīciju vidējā izmēra automobiļu kategorijā, tiem kopā veidojot 21% tirgus daļu. Turklāt «Passat» vien šajā segmentā Latvijā veido 14% tirgus daļu.

    Visu laiku lielākais «Passat»

    Jaunajam «Volkswagen» ir par 50 milimetriem garāka garenbāze salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli, kas nodrošina vairāk vietu aizmugurē. Ar būtiski palielināto bagāžas nodalījumu ar ietilpību līdz pat 1 920 litriem (iepriekš 1 780 litri) jaunais «Passat» ir ideāli piemērots kā universāls automobilis darbam un atpūtai.

    Plašs piedziņu klāsts

    Jaunais «Passat» ir pieejams ar pilnu benzīna (TSI), dīzeļdzinēja (TDI) un daļējā hibrīda (eTSI) piedziņas sistēmu klāstu. Pirmo reizi šajā modelī ir 48 V daļējā hibrīda piedziņa (1,5 eTSI ar 110 kW/150 ZS). Dzinēju klāstā ir arī viens 195 kW (266 ZS) turbo benzīna dzinējs (4MOTION 2,0 TSI), kā arī trīs turbo dīzeļdzinēji (2,0 TDI) ar 90 kW (123 ZS), 110 kW (150 ZS) un 142 kW (194 ZS) jaudu. Automātiskā tiešās pārslēgšanās pārnesumkārba (DSG) iekļauta standarta aprīkojumā un ir vienīgā izvēles iespēja. Automobiļa versijas ar 195 kW un 142 kW jaudām standarta aprīkojumā pieejamas ar inteliģenti vadāmu 4MOTION pilnpiedziņas sistēmu. Pārējiem modeļiem ir priekšējo riteņu piedziņa.

    «Plug-in» hibrīds ar nobraukuma distanci līdz pat 100 km

    Latvijā būs pieejama arī «plug-in» hibrīda («eHybrid») piedziņas sistēma, kurai iepriekšpārdošana sāksies pavasarī, savukārt automobiļu piegādes plānotas vasarā. «eHybrid» modeļi, kas nodrošina iespēju tikai ar elektrisko piedziņu nobraukt līdz pat 100 kilometriem un tos uzlādēt pat ar 50 kW jaudu līdzstrāvas (DC) ātrās uzlādes stacijās, ir paredzēti autovadītājiem, kuri vēlas ar elektrisko piedziņu veikt salīdzinoši nelielus attālumus.

    Premium klases salons un komforts

    «Volkswagen» pilnībā pārveidojis salonu un uzlabojis tā kvalitāti. Lielizmēra displeju raksturo standarta aprīkojumā iekļautais 32,8 centimetru (12,9 collu) displejs, kas papildaprīkojumā ir pieejams līdz 38 centimetru (15 collu) izmērā. Automobiļa tehniskā platforma ir balstīta uz MIB4 jaunākās paaudzes informācijas un izklaides sistēmas.

    «Passat» nosaka jaunus standartus arī ērtību ziņā. Īpaši tas attiecas uz papildu aprīkojumā pieejamo jauno adaptīvo šasijas kontroli DCC Pro. Pateicoties divu vārstu amortizatoriem, kas «Volkswagen» automašīnā izmantoti pirmo reizi, tā nodrošina dinamiku un augstākus komforta uzstādījumus. Jaunais Passat pirmo reizi ir aprīkots arī ar «Vehicle Dynamics Manager» sistēmu. Šī standarta aprīkojumā iekļautā sistēma nodrošina īpaši neitrālu, stabilu, veiklu un precīzu vadāmību.

    Bagātīgs standarta aprīkojums

    Jauno «Passat» iespējams konfigurēt četrās aprīkojuma versijās: «City», «Business», «Elegance» un «R-Line». Jau bāzes aprīkojuma versijā «City» ir tādi elementi kā jaunais MIB4 displejs, Car2X brīdināšanas sistēma, «App Connect», gaisa kondicionēšanas sistēma «Climatronic» ar 2-zonu temperatūras kontroli, USB-C lādēšanas ligzdas ar 45 W uzlādes jaudu priekšpusē, melni jumta reliņi, LED priekšējie lukturi un LED aizmugurējo lukturu kopas.

    «Passat» standarta aprīkojumā ir iekļautas modernākās asistentu sistēmas – adaptīvā kruīza kontrole (ACC), braukšanas joslu maiņas asistents «Side Assist», sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma «Front Assist», braukšanas joslu uzturēšanas asistents «Lane Assist», palīgsistēma krustojumu šķēršošanai «Front Cross Traffic Assist», automātiskā pretatpakaļripošanas sistēma «Hill Start Assist», dinamiskais ceļa zīmju displejs, un atpakaļskata kamera.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē