• Banka atklāj šī gada lielāko KASKO atlīdzības izmaksu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tālbraucēju fanu klubs
    Kā liecina «Swedbank» dati, šī gada pirmajos astoņos mēnešos vidējā izmaksātā KASKO atlīdzība auto bojājumu gadījumā sasniegusi 1824 eiro, kas ir par 11 % vairāk nekā pērn. Lielākā izmaksātā atlīdzība bija 42 000 eiro, ko saņēma kāds BMW īpašnieks, kad auto vadītājs ceļu apstākļu dēļ nesavaldīja auto un noskrēja no ceļa.

    Ļoti būtiskus zaudējumus auto īpašniekiem radīja augusta vētra. Vidējā izmaksātā KASKO apdrošināšana atlīdzība par vētrā nodarītajiem bojājumiem bija 4380 eiro. Lielāko atlīdzību 14800 eiro apmērā saņēma kāds «Kia Sportag»e īpašnieks, kad krusa radījusi bojājumus virsbūvei, priekšējam vējstiklam un aizmugurējam stiklam.

    Jāatzīmē arī, ka no visiem šī gada «Swedbank» klientu pieteiktajiem gadījumiem 6% auto pēc negadījuma nebija atjaunojami.

    «Aizvien biežāk saskaramies ar auto pilnīgas bojāejas situācijām, kad auto pēc satiksmes negadījuma vairs nav ekonomiski pamatoti remontēt. Šādos gadījumos īpašniekiem izmaksājam lielāko no vērtībām – polisē norādīto vai tirgus vērtību. Šogad vidējā atlīdzība auto pilnīgas bojāejas gadījumā bijusi vairāk nekā 10 500 eiro, bet lielākā – 31 000 eiro kādam «Toyota RAV4» īpašniekam pēc spēkrata pašaizdegšanās. Slēdzot KASKO līgumu pilnīgi jaunai automašīnai, jāpievērš uzmanība, vai apdrošinātājs piedāvā jaunvērtības apdrošināšanu. Tas nozīmē, ka tad, ja auto, piemēram, pēc pusgada tiks nozagts vai iestāsies tā pilnīga bojāeja, tiks izmaksāta automašīnas iegādes vērtība, nevis tā brīža tirgus vērtība, kas var būt būtiski zemāka,» iesaka «Swedbank Riska» apdrošināšanas atbalsta daļas produktu līnijas vadītāja Ilga Babre.

    Arvien biežāk KASKO iegādājas arī vecākiem auto

    Šī gada augustā «Swedbank» veica Baltijas klientu aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir galvenie iemesli KASKO apdrošināšanas iegādei savam auto. Kā liecina aptaujas rezultāti, katram trešajam jeb 39% aptaujāto ir iegādāta KASKO apdrošināšana 5–10 gadus vecam auto, bet katrs ceturtais (25%) iegādājies KASKO arī spēkratam, kas ir vairāk nekā 10 gadus vecs. Kā lielāko motivāciju KASKO polises iegādei aptaujātie norādījuši finansiālo drošību neparedzētās situācijās – satiksmes negadījumu, zādzību vai dabas katastrofu gadījumā.

    «Šobrīd teju puse no «Swedbank» apdrošinātajiem auto ir vecāki par septiņiem gadiem. Tas nozīmē, ka arī lietotu auto īpašnieki apzinās riskus un izvēlas tos mazināt, iegādājoties KASKO apdrošināšanu. Situācijas, kad obligātā OCTA nepalīdzēs, ir visdažādākās – sadursmes ar meža dzīvnieku, dabas stihiju radīti bojājumi u.t.t. Visos šajos gadījumos, kad cita «vainīgā» nav, par auto remontu jāmaksā pašam vai to sedz KASKO,» skaidro Ilga Babre.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē