• Aicina ziedot leģendārā šķēpmetēja Jāņa Lūša rehabilitācijai

    Palīdzēsim!
    Ziņu aģentūra LETA
    23. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Leģendārā Latvijas šķēpmetēja Jāņa Lūša dēls Voldemārs aizvadītajā nedēļā sociālajā vietnē Facebook izplatījis aicinājumu ziedot naudas līdzekļus viņa tēvam, kurš šobrīd cīnās ar smagu slimību — vēzi.

    Publiskajā ierakstā Lūša dēls sīkāku informāciju neizpauž, vien atzīmē, ka valsts līdz šim savu atbalstu nav sniegusi, tāpēc palīdzība jāmeklē citur. Pēc ieraksta publicētajos komentāros noprotams, ka leģendārā Lūša ārstēšanās paredzēta kādā no Vācijas klīnikām.

    1968. gadā Mehiko Jānis Lūsis tika kronēts par olimpisko čempionu. Nākamajās olimpiskajās spēlēs 1964. gadā Tokijā viņš izcīnīja olimpisko bronzu, bet 1972. gadā Minhenē nokomplektēja pilnu olimpisko medaļu klāstu, izcīnot sudraba godalgu.

    Karjeras laikā leģendārais šķēpmetējs kļuva par desmitkārtēju Latvijas čempionu, un 12 reizes viņš uzvarēja PSRS čempionātā. Tāpat Lūsis četras reizes izcīnīja zeltu Eiropas čempionātā.

    1987. gadā Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) Lūsi atzina par visu laiku izcilāko šķēpa metēju pasaulē, bet 2014. gadā viņš tika uzņemts IAAF Slavas zālē par īpašiem ieguldījumiem sportā.

    Īpašu atzinību Lūsis izpelnījies arī no Latvijas valsts, 1999. gadā kļūstot par Triju zvaigžņu ordeņa komandieri (ordeņa trešā šķira).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē