• Revīzija kosmētikas plauktiņā. Uzmani derīguma termiņus un lieto pareizi!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ik pa laikam vērts pārskatīt savus kosmētikas krājumus, lai pārliecinātos, ka derīguma termiņi ir vēl spēkā, jo veca kosmētika var kaitēt ādai. Tāpat arī būtiski skaistumkopšanas līdzekļus gan pareizi uzglabāt, gan pareizi lietot.

    Vecas kosmētikas lietošana var izraisīt ādas kairinājumu – apsārtumu, izsitumus, niezi. Var būt arī nātrenes veida tūska, smagākos gadījumos veidojas pūslīši un ekzēma vai attīstās ādas iekaisums, kam var pievienoties arī infekcija. Vainojamas ir oksidēšanās procesā radušās vielas – baktērijas, pelējums, sēnītes un citi mikroorganismi –, kas rodas, nepareizi vai pārāk ilgi glabājot kosmētiku.

    10 padomi, kas jāņem vērā, lai sev nenodarītu pāri

    1. Pirms ķeries pie krēma burciņas vai tūbiņas, lai uzklātu krēmu, vienmēr rūpīgi nomazgā rokas, lai pasargātu krēmu no baktērijām.
    2. Visātrāk jāizlieto dārgie krēmi, kas satur liposomas un citas bioloģiski aktīvas vielas.
    3. Nepērc sejas krēmus lielos iepakojumos – nepagūsi iztērēt, un krēms jau būs vecs.
    4. Nelieto kosmētikas līdzekli, ja mainījies tā sākotnējais izskats, tas kļuvis graudains, ūdeņains vai mainījis krāsu. Nevajadzētu censties arī vecu sejas krēmu iztērēt, ziežot uz rokām vai pēdām.
    5. Baktērijas ļoti ātri savairojas skropstu tušā – tā kļūst biezāka, cietāka, sarec, maina smaržu un var ne tikai izraisīt acu kairinājumu, bet arī radīt nopietnu infekciju. Lai pagarinātu tušas kalpošanas laiku, vienmēr to cieši aizver. 
    6. Ja lūpukrāsa vai spīdums kļūst sauss, parādās specifisks, nepatīkams aromāts, ja lūpukrāsa neslīd uz lūpu virsmas vai savelk lūpu ādu pēc uzklāšanas, izmet to, pat neiedziļinoties, vai lietošanas termiņš ir beidzies.
    7. Ilgi plauktā aizķērušos matu kopšanas līdzekli pirms lietošanas pasmaržo. Ja tam ir sasmacis aromāts, iespējams, tajā ir savairojušies mikrobi.
    8. Smaržas pēc atvēršanas izlieto 3 gadu laikā. Ja neplāno aromātu lietot tūlīt, labāk atstāj to iepakojumā neatvērtu. Smaržas turi tumšā vietā, tālāk prom no sildierīcēm.
    9. Glabā kosmētiku sausā, tumšā, vēsā vietā, ja vien uz iesaiņojuma nav īpašas norādes par speciāliem glabāšanas nosacījumiem, piemēram, ieteikums glabāt ledusskapī.
    10. Ekokosmētikai derīguma termiņš ir ievērojami īsāks, jo tā nesatur ķīmiskos konservantus. 

    Zini! Ja izmainās kosmētiskā līdzekļa ķīmiskais sastāvs vai tam pievienojas baktērijas, noteikti mainās līdzekļa aromāts. Ja nelāgi vai dīvaini ož, labāk izmet.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē