• Bez kuriem kosmētikas produktiem varam lieliski iztikt un nepārmaksāt?

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LAAAD/Shutterstock.com
    Uz šo svarīgo jautājumu atbild dermatoloģe Kristīne Kalniņa.

    Šis, protams, ir individuāls jautājums – atkarīgs no ādas stāvokļa un risināmās problēmas, tomēr pieminēšu pāris produktu, par kuriem nereti pārmaksājam.

    Pretcelulīta krēmi

    To aktīvās sastāvdaļas padara ādu gludāku un uzlabo audu vielmaiņu, tomēr to pašu efektu var iegūt ar jebkuru ķermeņa krēmu un regulāru pašmasāžu. Jāsaprot, ka celulīts ir zemādas taukaudi, kas spiež uz saistaudiem, radot apelsīnam līdzīgo miziņu, turklāt to ietekmē uzturs, fiziskās aktivitātes, samazināta limfas attece, sēdošs dzīvesveids utt.

    Bez kompleksas pieejas un fizisko aktivitāšu palielināšanas celulītu ietekmēt ir diezgan nereāli.

    Ja esi pārskatījusi un veikusi izmaiņas savā uzturā, esi atsākusi fiziskās aktivitātes un papildus ikdienā lieto pretcelulīta krēmu, tas, protams, labvēlīgi ietekmēs ādas izskatu, tomēr gaidīt brīnumu tikai no krēma, pat dārga, nevajadzētu – būs vilšanās. Pat 10–15 minūtes fizisko aktivitāšu dienā labvēlīgāk ietekmēs tavas ādas izskatu.

    Stripi poru attīrīšanai

    Komedoni jeb melnie punkti  laiku pa laikam veidojas gandrīz visiem cilvēkiem, īpaši tā saucamajā T zonā – uz pieres, deguna un zoda, kur tauku dziedzeru skaits ir vislielākais. Ar laiku sebuma jeb tauku dziedzeru radītais sekrēts sakrājas, radot nosprostojumus, ko mēs vizuāli redzam kā melnus punktus.

    Stripus poru attīrīšanai  var lietot, tomēr to cena pret iegūto rezultātu ir diskutabla.

    Daudz efektīvāk naudu tērēt produktiem, kas rūpīgi attīra visu sejas ādu, nevis tikai kādu atsevišķu zonu. Ikdienas kopšanā papildus ievies AHA un BHA skābes (piemēram, glikolskābi, salicilskābi u. c.), kas attīrīs un šķīdinās šos tauku nosprostojumus, turklāt tos var lietot visai sejai, un tas ilgtermiņā padarīs sejas ādu gludāku un starojošāku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē