• Kā glabāt ziemas apģērbu un apavus vasarā?

    Reklāmraksts
    1. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock

    Iestājoties ilgi gaidītam siltam laikam, drēbju skapi cenšamies pārkārtot atbilstoši sezonai, priekšplānā liekot vasaras apģērbu. Mērenā klimata joslā dzīvojošiem cilvēkiem, pateicoties klimata izmaiņām, pieaudzis vasaras sezonā valkājamo apģērbu daudzums un samazinājies pieprasījums pēc kažokiem un bieziem ziemas mēteļiem – tādējādi vidējā mērenās klimata joslas iedzīvotāja skapja saturu var veidot 60% vasaras drēbju un tikai 40% ziemas drēbju,  priekšroku dodot starpsezonas virsjakām vai ziemas apstākļiem piemērotām vieglām dabīgo vai mākslīgo dūnu jakām. Pufīgās starpsezonas jakas, lai gan valkāšanā vieglas un ērtas, skapī aizņem lielu telpu, kas rada problēmu tās uzglabāt kopā ar citiem apģērbiem.

    Ne vienmēr iespējams ziemas apģērbam un apaviem paredzēt atsevišķu skapi, tādēļ arvien populārāki kļūst dažādi apģērbu glabāšanas maisi, uzglabāšanas kastes un apavu organizatori. Marijas Kondo ideālās kārtības ieteikumi bez atbilstoša aprīkojuma nevarētu tikt īstenoti pat visietilpīgākajā skapī. Pastāstīsim par dažiem ziemas apģērba un apavu glabāšanas kompaktiem paņēmieniem, kas Jums varētu noderēt.

    Vakuuma maisi

    Vakuuma maisi ir salīdzinoši jauns dažādu tekstila izstrādājumu glabāšanas veids. Tādā maisā ievietota tekstilizstrādājuma apjoms samazinās līdz pat 80%, un tas aizņems Jūsu skapī maz vietas. Tāpat vakuuma maiss nodrošina ideālu apģērbu un tekstilizstrādājumu aizsardzību pret putekļiem, kodēm, mitrumu un smakām. Uzglabāšanas maiss ir antibakteriāls, tam ir hermētisks blīvējums, sūkšanas vārsts visu veidu standarta putekļsūcējiem vai pievienots ražotāja oriģināls vakuuma sūknis.

    Uzglabāšanas maiss ir izgatavots no izturīgas plēves, kas nodrošina ilgu kalpošanas laiku un ļauj to izmantot atkārtoti. Maisam ir vienvirziena vārsts, kas novērš gaisa noplūdi. Standarta izmēri: 50×70cm, 60×80cm un 70×100cm piemēroti dažādu apģērbu veidiem, tai skaitā arī virsapģērbu glabāšanai.

    Kā vakuuma maiss darbojas?

    1. Vispirms vakuuma maisu novieto uz līdzenas un cietas virsmas;
    2. Pēc tam atver maisa hermētisko aizvērēju un maisā ievieto uzglabāšanai paredzētos priekšmetus;
    3. Aizvērēju rūpīgi aizver un pārliecinās, ka maisa iekšpusē esošais saturs atrodas apmēram 5 cm no hermētiskā aizvērēja malas;
    4. Izskrūvē vakuuma vārsta vāciņu un savieno ar putekļusūcēju vai vakkuma sūkni;
    5. Izsūknē gaisu apmēram par 70 – 80 %;
    6. Vakuuma vārsta vāciņu aizskrūvē;
    7. Maisa saturu pēc laika izņem, vienkārši atverot maisa hermētisko aizvērēju;
    8. Pēc vajadzības maisu izmanto atkārtoti.

    Vai vakuuma maisā var glabāt dūnu jaku?

    Var rasties objektīvas šaubas, vai vakuuma maisā var glabāt dūnu jakas un citus pūkainus apģērbus un aksesuārus. Dūnu jaka ir viegli saspiežama, taču apģērba kvalitāti un jakas siltumu nodrošina tieši gaiss, kas atrodas starp dūnām, savukārt spalvu struktūra neļauj dūnām saplakt.

    Izmantojot vakuuma iepakojuma maisiņu, iespējams ievērojami samazināt jakas vai mēteļa apjomu un padarīt tās ērtāk uzglabājamu, tomēr svarīgi atcerēties, ka vakuuma maisi nav piemēroti ilgstošai uzglabāšanai, jo tie var nelabvēlīgi ietekmēt dūnu jakas materiālu un struktūru. Lai nodrošinātu, ka jūsu dūnu jaka ilgi kalpo un saglabā tās pūkaino un siltumu izolējošo spēju, tā periodiski jāizņem no vakuuma maisa un tai jāļauj brīvi «elpot» un atjaunot savu formu.

    Ziemas apavu glabāšana

    Tīrus ziemas apavus vislabāk glabāt uzglabāšana kastēs ar caurspīdīgu vāku vai iegādāties apavu organizatoru, kurā vienu virs otra var sakārtot attiecīgus nesezonas apavus. Labāku rezultātu Jūs iegūsiet, ja apavos ievietosiet formējošus ielikņus vai vienkārši purngalu piepildīsiet ar avīzi, kas ļaus uzturēt apavu formu. Garos ziemas zābakus jāglabā stāvus, ar stingra materiāla ielikni fiksējot stulmus.

    Papildu informāciju par  ziemas apģērba tīrīšanu un kopšanu varat atrast šajā ceļvedī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē