• Iemācies atpazīt uzticamus aizdevējus!

    Reklāmraksts
    30. septembris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Mūsdienās teju katrai situācijai ir piemērots aizdevuma veids: ātrais kredīts, bezprocentu kredīts, patēriņa aizdevums, visdažādākās kredītlīnijas un kredītkartes ir pieejamas kā bankas, tā arī pie nebanku aizdevējiem. Izvēle ir milzīga, un meklējot aizdevēju, uzmanība jāpievērš gan aizdevumu raksturojumiem, gan kreditora uzticamībai. Lasi tālāk, kā neapjukt aizdevēju jūrā un izvairīties no neizdevīgiem nosacījumiem!

    4 veidi, kā ātri pārbaudīt kreditoru

    Pareiza kredīta izvēle sākas nevis ar salīdzināšanas tabulām un aprēķiniem, bet gan ar aizdevēja pārbaudi. Lūk, svarīgākie faktori, kas palīdzēs atšķirt krietnus aizdevējus no krāpniekiem:

    • aizdevējiem jābūt licencei no Patērētāju tiesību aizsardzības centra. Ņem vērā, ka ne vienmēr kreditora komercnosaukums ir identisks uzņēmumam nosaukumam, tāpēc precīza informācija par aizdevēju jāmeklē tā mājaslapas sadaļā “Kontakti” un licencēto aizdevēju sarakstā;

    • kreditora mājaslapai jābūt aizsargātai ar speciāliem interneta drošības protokoliem. Mājaslapas adresei jāsākas ar “https://", un adreses lodziņā jābūt slēdzenei zaļā krāsā. Šādi drošības pasākumi neļauj nelabvēļiem pārtvert personīgo informāciju, tāpēc aizņēmēju dati ir pasargāti no zādzības;

    • mājaslapas, e-pasta vēstuļu un īsziņu valodai jābūt pareizai. Krāpnieki bieži pieļauj gramatiskās un stilistiskās kļūdas, rakstot, piemēram, “atrie krediti bez dokumentiem” vai “aizpildat anketu”;

    • komunikācija ar aizdevēju nedrīkst būt aizdomīga. Uzticami aizdevēji neprasa izpaust personīgo informāciju e-pasta vēstulēs vai telefona sarunas laikā, un neprasa norādīt PIN kodus, CVV2 kodus un citus datus, kam nav tiešā sakara ar noformēto aizdevumu.

    Kiberdrošības pārbaude ir vajadzīga ikvienam potenciālam aizņēmējam, bet atdalīt viltvāržus no uzticamiem kreditoriem ir tikai pirmais solis ceļā pie aizdevuma. Nākamais svarīgais posms ir aizdevēju salīdzināšana, jo kredīti tikai izskatās identiski – patiesībā, katram aizdevumam ir savas nianses, priekšrocības un trūkumi. Daudzi uzķeras uz solījumu “kredīts bez procentiem”, taču ko īstenībā nozīmē šie vārdi? Lasi raksta turpinājumā!

    Shutterstock.com
    Shutterstock.com

    Vai bezprocentu kredīts tiešām ir labākā izvēle?

    Bezprocentu kredīts ir aizdevums ar 100% atlaidi komisijas maksai, tāpēc kopējā atmaksas summa ir identiska kredīta pamatsummai. Šķiet izdevīgs piedāvājums, vai ne? Vēlme ietaupīt ir saprotama, taču kredīts bez procentiem nav universāla atbilde katrai situācijai. Lūk, svarīgākie aspekti, kas jāņem vērā pirms pieteikšanās šādam aizdevumam:

    • bezprocentu kredīts nav pieejams pie visiem kreditoriem, arī ne pie visiem nebanku aizdevējiem;
    • bezprocentu kredīts tiek izsniegts tikai vienu reizi, jo tas ir kreditora īpašais pakalpojums jaunajiem klientiem;
    • bezprocentu kredīta kredītlimits ir samērā neliels, un parasti bez procentiem var aizņemties aptuveni 50 – 500 eiro, ar nosacījumu, ka aizņēmējam ir pietiekama maksātspēja;
    • bezprocentu kredīts ir pieejams vienīgi kā ātrais aizdevums līdz algas dienai. Kredītlīnijām un kredītkartēm arī var būt fiksēts bezprocentu periods, un parasti tas nepārsniedz 30 dienas. Ilgtermiņa aizdevumi vienmēr tiek aplikti ar procentu likmi.

    Kredīts bez procentiem var būt parocīgs, ja papildu nauda nepieciešama nekavējoties, un vajadzīgā summa nav sevišķi liela. Un tomēr paturi prātā, ka bezprocentu kredīts kļūst par dārgu prieku, ja termiņā to neatmaksā pilnā apjomā. Kredīta pagarināšana un soda sankcijas ievērojami palielina kopējo atmaksas summu, tāpēc lietderīgāk ir izvēlēties aizdevumus, ko vieglāk pielāgot individuālai situācijai. Lasi tālāk, kā tos salīdzināt!

    Shutterstock.com
    Shutterstock.com

    3 padomi kredīta izvēlē

    Kredītu veidi ir dažādi, bet kredītu salīdzināšanas noteikumi visos gadījumos paliek vienādi. Lai aizņemšanās nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, pirms pieteikšanās aizdevumam Tev jāveic šādi soļi:

    1. atrodi kreditora mājaslapā informāciju par procentu likmes apjomu un veidu. Tā var būt fiksēta un individuāla – fiksēta procentu likme ir vienāda visiem aizņēmējiem, bet individuālu nosaka katram klientam atsevišķi;

    2. pārbaudi visus “zemūdens akmeņus”: komisijas par pieteikuma izskatīšanu, līguma parakstīšanu, naudas pārskaitīšanu. Uzticams kreditors izsniedz īstermiņa un patēriņa aizdevumus bez liekām komisijām, bet noformējot hipotēku vai auto līzingu gan jārēķinās ar papildu tēriņiem;

    3. iepazīsties ar atsauksmēm. Ja aizdevējam un aizņēmējiem bieži atgadās līdzīgas problēmsituācijas, tas var liecināt, ka labāk izvēlēties citu kreditoru. Ja atsauksmju nav, tā var būt laba zīme, jo cilvēki daudz vairāk dalās ar negatīvu pieredzi.

    Ātrais vai patēriņa? Ne viens, ne otrs!

    Vēl nesen aizņēmējiem bija aktuāls jautājums, kāds kredīts ir labāks – ātrais vai patēriņa, bet pēc izmaiņām Latvijas kreditēšanas likumdošanā robeža starp šiem aizdevumu veidiem pakāpeniski saplūst. Licencēts nebanku aizdevējs VIA SMS piedāvā inovatīvu pakalpojumu – elastīgu aizdevumu. Elastīgs aizdevums līdz 3000 eiro ir pieejams internetā, tāpat kā jebkurš ātrais kredīts bez procentiem. Bet, atšķirībā no ātrā kredīta, VIA SMS elastīgo aizdevumu var atmaksāt vai nu pēc 30 dienām, vai nu vairāku mēnešu garumā – izvēli veic pats aizņēmējs, pirmajā atmaksas datumā.

    Neviens kredīts nav ideāls, arī bezprocentu kredīts ne. Un tomēr, uzmanīgi atlasot kreditorus un salīdzinot nosacījumus, Tu vari atrast sev piemērotāko aizdevumu pavisam ātri. Meklē vairāk informācijas par aizņemšanās detaļām VIA SMS mājaslapā!

    Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt!

    1 komentārs

    Joshua Benjamin
    Vai esat meklējis finansēšanas iespējas jauna mājokļa iegādei, celtniecībai, nekustamā īpašuma aizdevumam, refinansēšanai, parādu konsolidācijai, personīgam vai biznesa mērķim? Laipni lūdzam nākotnē! Ar mums ir viegli iegūt finansējumu. Sazinieties ar mums, jo mēs piedāvājam mūsu finanšu pakalpojumus ar zemu un pieejamu procentu likmi 3% ilgtermiņa un īstermiņa aizdevuma termiņam ar 100% garantijas aizdevumu. Ieinteresētajam pieteikuma iesniedzējam jāsazinās ar mums, lai saņemtu turpmākas aizdevuma iegūšanas procedūras, izmantojot: [email protected]

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē