• Dermālie filleri perfektam izskatam!

    Reklāmraksts
    16. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Kad sejā arvien uzstājīgāk parādās novecošanas pazīmes, jauneklīgāku izskatu un svaigāku sejas ādu palīdz atgūt dermālo filleru injekciju procedūras. Ilgnoturīgam efektam ar vienu injekciju nepietiks – tas ir ilgtermiņa ieguldījums, ko veikt jāuztic zinošiem speciālistiem.

    Kam kalpo medicīniskā estētika kā medicīnas nozare?

    Skaidro Jānis Ģīlis

    Skaistuma pamatprincips slēpjas balansā, un matemātiķi ir izrēķinājuši zināmas likumsakarības, no kurām lielākā daļa atbilst klasiskajam zelta griezumam jeb Fibonači skaitļu virknei.

    Runājot par sejas harmoniju, protams, skaista seja atbilst šīm matemātiskajām likumsakarībām – šīs sakarības ir novērojamas gan attiecībā starp sejas augšējo trešdaļu, vidējo un apakšējo trešdaļu, gan arī puspagriezienā vai pilnīgā sānu projekcijā. Ja redzam novirzi no tā, cilvēks, iespējams, ir zaudējis daļu savas atraktivitātes. Diemžēl arī laiks, gadi, dzīvesveids un gravitācija atstāj iezīmes – kaulu struktūra mainās, tie kļūst plānāki, bieži to varam vērot zoda un acu orbītu rajonā. Mīkstie audi zaudē elastību, tonusu un apjomu un sāk slīdēt uz leju, sejas vaibstos iezīmējas novecošanas pazīmes.

    Mūsdienu estētiskā medicīna ļauj koriģēt gan iedzimtus defektus, gan tos, kas rodas laika gaitā vai traumu rezultātā. Taču pirmais un biežākais iemesls, kāpēc cilvēki vēršas pie estētiskās medicīnas speciālistiem, ir vēlme koriģēt novecošanas procesu izpausmes, atjaunot zudušo mīksto audu apjomu, koriģēt dziļās rievas un ādas noslīdējumu un uzlabot ādas kvalitāti. Otrs biežākais iemesls – koriģēt iedzimtas vai iegūtas nepilnības. Tā var būt uzkrītoša asimetrija vai citas nepilnības sejas kontūrā, piemēram, neizteiksmīgs vai asimetrisks zods, ļoti plānas, neizteiksmīgas lūpas vai neatbilstoši maza vai liela mute attiecībā pret pārējo seju.

    Nereti sūdzas arī par to, ka ir liels deguns, un apskatot tiešām pirmais iespaids rodas, ka deguns ir pārāk liels vai pārāk garš, bet, veicot fotouzņēmumus un analizējot ar mērinstrumentu palīdzību, redzam, ka deguns īstenībā atbilst perfektām proporcijām, bet tas, kas neatbilst, ir sejas apakšējā trešdaļa – ir pārāk īsa augšlūpa vai pārāk plāna augšlūpa, vai neproporcionāli mazs zods. Šie ir gadījumi, kad pacienti ir pārsteigti, ka šo defektu var novērst ar injekciju palīdzību, bez ķirurģiskas operācijas.

    Deguns izskatās krietni glītāks un proporcionālāks, lai gan degunam nekas nav darīts, – esam tikai palielinājuši un mainījuši apakšējās trešdaļas tilpumu, leņķi un simetriju. Tāpat pacienti vēlas koriģēt pirmās novecošanas pazīmes, tā sauktās vārnu kājiņas acu ārējās malās, mazināt rūpju rievu pierē vai pieres horizontālās rievas. Pārzinot iemeslus, kādu muskuļu darbības un kādu novecošanas procesu rezultātā ir radušās šīs grumbas un rievas, mums ir iespēja ne tikai apturēt novecošanas procesu, bet pat nedaudz pagriezt laiku atpakaļ.

    Arvien vairāk sejas korekciju veicam ar injekcijām, kuru efekts atkarībā no medikamenta var būt no deviņiem mēnešiem līdz diviem gadiem. Injekcijas ir labs risinājums, ja cilvēks vēlas sasniegt ātru uzlabojumu bez ķirurģiskas iejaukšanās.

    Kāpēc medicīniskā estētika būtu jāuztver kā ilglaicīgs process?

    Skaidro Irēna Kermen

    Saviem pacientiem vienmēr saku: mēs nevaram bioloģiski atdot jums jūsu jaunību, bet mēs varam jūsu sejā izdzēst gravitācijas pēdas – uzlabot sejas ovālu, parūpēties par ādas kvalitāti, mazināt dziļās līnijas sejā. Izgaisināt noguruma vai bēdīguma, vai dusmīguma pazīmes. Izdarīt tā, lai jūs savos gados sejā iegūtu pozitīvas emocijas. Un, izrādās, ar to ir pietiekami, lai cilvēks uzreiz neviļus izskatītos jaunāks, priecīgāks un sociāli vairāk novērtēts.

    Tikai ļoti jauniem cilvēkiem varam izkoriģēt kaut ko vienu, piemēram, mutes un deguna rievu, kuras cēlonis ir tikai un vienīgi mīmika. Vai, piemēram, lūpas, ja jauna sieviete vēlas atraktīvāku lūpu formu. Dermālie filleri ļauj aizpildīt krunciņas, piešķirt sejai trūkstošo apjomu, fiksēt ādu, uzlabot sejas kontūru, nomākt vai pastiprināt muskuļu aktivitāti, taču jebkuras injekcijas mērķis ir radīt sejā harmoniju, protams, likvidējot arī defektu vai laika radīto iezīmi, kuras dēļ cilvēks pie mums ir vērsies. Lai iegūtu visa seja kopumā, svarīgi to uzlūkot kā vienu veselumu, tāpēc tiek ņemtas vērā ne tikai vecuma izraisītās problēmas, bet arī ādas stāvoklis, sakodiens, mīmikas slodze, emocionālie faktori, tiek izvērtētas sejas proporcijas, asimetrijas un novirzes no viduslīnijas.

    Mums, tāpat kā mājas celtniecībā, ir svarīgs fundaments – ja mēs šo bāzi, šo korekto estētisko izskatu, pēc kā tiecamies, nostabilizējam, pēc tam to uzturēt ar nelielu daudzumu dermālo filleru ir ļoti viegli. Tādēļ estētiskā medicīna nozīmē šo ilgtermiņa procesu. Un nevis tāpēc, ka laiks rit uz priekšu, mēs novecojam un -bezgalīgi vēlamies sevi uzlabot. Tiesa, šī ilgtermiņa sistēma nestrādā gadījumos, ja cilvēks pēc tam strauji novājē un mēneša laikā zaudē astoņus kilogramus. Līdz ar kilogramiem zūd arī zemādas un dziļo tauku uzkrājums, un labais izskats ir pazaudēts.

    Kāpēc ir svarīgi izveidot ārstniecības plānu un tam sekot?

    Skaidro Kārlis Vērdiņš

    Pieaugot dermālo filleru pieprasījumam, ražotāji iegulda ievērojamus līdzekļus filleru kvalitātes un ilgnoturības uzlabošanā, kā arī mainās un attīstās injekciju tehnika un sasniedzamie mērķi. Agrāk dominēja uzskats injicēt dermālos fillerus konkrētajā zonā, par kuru sūdzas pacients. Taču dermālo filleru injekcijas var būt bezmērķīgas, ja ar tām mēģina koriģēt problēmzonas, neanalizējot to rašanās iemeslus un nenovēršot tos. Jaunās dermālo injekciju vēsmas iesaka dermālo filleru injekcijām pieiet līdzīgi kā slimības ārstēšanai – nosakot diagnozi un sastādot ārstēšanas plānu. Tikai sekojot tam, mēs iegūstam visnoturīgāko un efektīvāko rezultātu.

    Konsultācijas laikā pacients ar ārstu izrunā problēmzonas, pacientam tiek izskaidroti konkrēto problēmzonu rašanās iemesli un tiek izveidots ārstēšanas plāns. Tiek sastādīts ilgtermiņa injekciju plāns, kurā tiek noteiktas problēmzonas, kuras uzsāk pirmās, kā arī sekundārās problēmzonas, kuras koriģē nākamajās reizēs.

    Svarīgi ir veikt pamatinjekcijas, panākot sejas audu liftingu, ko sniedz sejas ovāla, žokļa līnijas un zoda korekcija. Nākamajās konsultācijās var tikt veiktas sekundāro zonu korekcijas, piemēram, asaru rievu vai lūpu korekcijas.

    No ārstēšanas plāna sastādīšanas un izpildes ieguvēji ir abi – gan ārsts, kuram ir vieglāk turpināt iesākto ārstēšanas plānu (tas tiek dokumentēts ambulatorajā kartē), gan arī pacients, kurš ar mazākiem finanšu līdzekļiem iegūst ilgnoturīgu un pievilcīgu izskatu.

    Vairāk informācijas: http://www.juvederm.lv

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē