• Latvietis, kurš uzfilmēja «Netflix» grāvēju «Tindler Swindler» – Edgars Dubrovskis

    Netflix
    Inese Mizovska
    25. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Divās nedēļās dokumentālo filmu «Tindler Swindler» noskatījušies jau 100 miljoni. Slaveno stāstu par izraēlieti, kurš veikli apmuļķojis sievietes visā pasaulē, iemūžinājis latvietis.

    Viņa ikdiena jau 16 gadus – kopš vidusskolas laikiem – rit Lielbritānijā. 10 gadus Dubrovskis darbojas filmu industrijā. «Ir operatori, kuriem visu dzīvi nākas filmēt mašīnas vai skaistumkopšanas produktus. Man paveicās, jo mani zina no dažādām pusēm. Esmu gan filmējis «Bentley» un «Adidas» reklāmas, gan strādājis pie divām lielām dokumentālajām filmām BBC un HBO – par «Lady Gaga» producentu Marku Ronsonu – un «The Mystery of D.B. Cooper» – par vīru, kurš 70. gados nolaupīja lidmašīnu, dabūja naudu, izlēca ar izpletni, un tā arī nekad netika atrasts.

    Kompānija «Raw TV», kas veidoja «Tinder Swindler», ir lielākais dokumentālo filmu producents pasaulē, kas strādā tieši «Netflix». Biju pamanīts ar saviem iepriekšējiem darbiem, un režisore Felisitija Morisa man piedāvāja filmēt šo stāstu.»

    «Domāju, ka visas filmā iesaistītās meitenes ir ieguvējas,» saka Edgars. «Pirmkārt, viņas var izmantot savu popularitāti, jo nedēļas laikā viņu sekotāju skaits Instagram pieauga līdz 250 tūkstošiem.  Otrkārt, viņas gribēja panākt, lai neviena vairs neiekrīt krāpnieka nagos. Taču – pats galvenais – šī bija iespēja parādīt pasaulei, kā viss notika patiesībā. Pirms tam Sesilijas un Pernilas stāsts bija atainots Norvēģijas lielākajā tabloīdā, un komentētāji viņas emocionāli nogalināja. 

    Uzskatīja par idiotēm, jo šķiet – kā var būt tik lētticīgas?  Tagad viņas gāja uz visu banku, šis stāsts ir parādīts detaļās, un viedoklis par notikušo mainās.»

    «Pasaulē ir simtiem stāstu, kā cilvēki iekrīt uz krāpšanu internetā, un tie, kas domā, ka viņi neiekritīs nekad, arī ir mazliet idioti,» pasmaida Edgars.

    «Man visvairāk simpatizēja Eilīna – meitene no Amsterdamas, kas atmaskoja Saimonu.  Viņai pietika spēka parādīt Saimonam f*ck you,» saka Edgars. Uzzinot, ka viņas līgavainis ir krāpnieks, Eilīna piedāvājās pārdot viņa dārgo zīmolu drēbes, taču naudu paturēja sev.

    «Intervijas laikā viņa bija aizmirsusi izslēgt skaņu telefonam, un atskanēja īsziņas signāls. «Es tikko pārdevu vēl vienu Saimona somu!» paziņoja Eilīna, un tas bija tik cilvēciski,» atceras Edgars. «Atriebjoties par nodarīto, viņa uzpildīja savu emocionālo bateriju, kuru šis puisis bija iztukšojis.»

    Vairāk lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Lielas pārmaiņas aktrises Marijas Bērziņas dzīvē. Viņas lomām jau atrastas aizvietotājas!
    • Rītiņš tagad dus blakus māmiņai. Slaveni pavadītāji, brāļu atmiņas un pēdējais bankets kapos
    • Kormūzikas leģenda Račevskis Dziesmu svētkus nesagaidīja…
    • Dziedātāja Rita Trence publisko vīra Imanta Skrastiņa dienasgrāmatu
    • Pilnīgs izmisums! Mārtiņš Sirmais ledusskapī pakāris žurku
    • Netflix grāvēju par interneta krāpnieku uzfilmējis latvietis Edgars Dubrovskis
    Privātā Dzīve nr08

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē