• Žurnālists Kārlis Streips atvadās no sava krusttēvaČikāgas piecīša Ulda Streipa

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    5. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kārlis Streips
    Foto: F64
    Kārlis Streips
    Pagājušajā nedēļā mūžībā devās viens no Amerikas latviešu leģendārās grupas Čikāgas piecīši dalībniekiem Uldis Streips. Latvijā viņu gaišā piemiņā turēs krustdēls, TV žurnālists Kārlis Streips.

    Imunologs un mikrobiologs Uldis Streips aizsaulē devās 30. janvārī Lūivilā, Kentuki štatā, Amerikā, kur daudzus gadus bija profesors vietējā augstskolā. Tas notika divas dienas pirms viņa 77. jubilejas. Uldim un viņa sievai Patijai palika divi bērni – dēls Krišjāns, kuram jau ir sava ģimene, un meita Krista.

    Kad biju bērns, krusttēvs man bija varonis!

    "Krusttēvu pieminu ar vislabākajām domām un vēlu viņam visvieglākās smiltis. Pēdējo reizi es viņu satiku pirms gadiem diviem trim, kad viņš viesojās Latvijā. Toreiz viņa meita Krista jau bija Rīgā. Krusttēvs bija pateicis, ar kuru reisu un cikos viņš ielidos, kā arī viesnīcu, kurā viņš paliks. Kamēr Krista devās uz lidostu, es internetā pētīju uzrādīto viesnīcu un konstatēju, ka Rīgā tādas vispār nav. Krista no lidostas atgriezās savā viesnīcā puslīdz histērijā, jo Uldis no paredzētās lidmašīnas neizkāpa. Zvanījām uz Ameriku Patijai, tur bija nakts vidus, bet viņa pasmējās un pateica pareizo reisu un viesnīcu. Sievai tas bija pierakstīts, jo viņa zināja, ka Uldis varēja būt visnotaļ nenoteikts," ar smaidu atceras mūziķa krustdēls žurnālists Kārlis Streips.

    "Kad biju bērns, krusttēvs man bija varonis. Viņam bija 18 gadu, kad es piedzimu, tāpēc bērnībā viņš man bija tas jaunietis, ar kuru paspēlēties un priecāties. Es arī biju gredzenu nesējs viņa kāzās,» stāsta Kārlis Streips. "Vēl atceros, ka krusttēvam kādu laiku bija spilgti sarkans sporta kabriolets, kas man, puikam, šķita kā pats lielākais auto ražošanas sasniegums vēsturē," atmiņās gremdējas žurnālists. Viņš arī uzsver, ka Uldis varēja būt stingrs, it īpaši ar bērniem un latviešu valodas jautājumiem. "Patija latviski neprata, bet viņš gribēja, lai bērni izaug par latviešiem. Protams, viņš bija arī labs mūziķis – daudzus gadu desmitus viņš spēlēja basģitāru Čikāgas piecīšos. Krusttēvs sacerēja vārdus dziesmai Pazudušais dēls. Meldiņš tai ir no amerikāņu dziedātāja Arlo Gatri dziesmas City of New Orleans. Nezinu, vai pats mūziķis zināja, ka latviešu estrādes grupa to ir nokopējusi, bet latviešu valodā tā ļoti skaista." Populārā žurnālista atmiņas par mūziķi lasiet žurnālā Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē