• TV šovu vadītājs Jānis Rāzna: Šobrīd man ir garākā bārda, kāda jebkad bijusi

    Slavenības
    Gita Vīksne
    14. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Šobrīd man ir garākā bārda, kāda jebkad bijusi,» uzsver TV šova Ceļo un gatavo ar Bārdu vadītājs, kas zoda apmatojumu gatavs audzēt vēl vismaz gadu.

    Lai tiktu pie šādas bārdas, Jānis Rāzna, kurš slavu iekarojis, vadot TV šovu Lauku sēta, to mērķtiecīgi audzējis pusotra gada. Pirms mēneša skatītāju vērtēšanai viņš nodevis jaunu, paša radītu TV šovu Ceļo un gatavo ar Bārdu.

    «Nu jau draugu un arī dažu kolēģu vidū esmu ticis pie iesaukas Bārda,» neslēpj Jānis, piebilstot, ka vārds bārda viņu iedvesmojis arī jaunā šova nosaukumam. Šovā viņš apceļo labiekārtotas Latvijas atpūtas vietas, lai zem klajas debess pagatavotu vienkāršu un gardu maltīti.

    Vaicāts, vai ar tik garu bārdu ārā ir siltāk nekā bez, Jānis atsmej: «To, ka bārda dotu fizisku siltumu, neesmu novērojis. Arī šalles vietā to neesmu izmantojis. Bārda drīzāk dod pašapziņu. Līdz ar bārdu mans vizuālais izskats ir būtiski mainījies, tādēļ pieļauju iespēju, ka cilvēki, kas mani ilgāku laiku klātienē nav redzējuši, šobrīd varētu paiet uz ielas garām.»

    Jānis atklāj, ka garās bārdas dēļ saņemot daudz jautājumu no svešiniekiem – kā to kopj, un cik garu plāno audzēt? «Ja bārda labi augs, turpināšu to atlaist vēl visu turpmāko gadu. Gribu apskatīties, kāds varētu izskatīties, būdams nu ļoti bārdains,» pasmaida Jānis. Viņš pārbaudījis, ka šobrīd bārda ir 20 centimetrus gara, ja mēra no ausīm, un 13 centimetri, mērot no apakšlūpas.»

    «Daudzi domā, ka vienīgais, kas jāizdara, lai uzaudzētu foršu bārdu, jāizmet skuveklis. Tā gluži nav, jo bārda regulāri jākopj.»

    Tā ik pa brīdim ir jāapgriež un jāsapucē. Man jau ir izveidojies savs rīta rituāls – bārdu ne tikai izmazgāju, izžāvēju un izķemmēju, bet arī palutinu ar īpašām eļļām un balzamiem. Vismaz pagaidām es šo rīta procesu izbaudu. Pēc tā jūtos dienai gatavs,» atklāj Jānis.

    Kopš šovmenim ir tik gara bārda, viņš izskatoties gana komiski brīžos, kad uzlicis sejas masku. «Mēģinu zem tās ielocīt visu bārdu, bet tas ne vienmēr izdodas. Bārdainajiem nēsāt masku ir liels izaicinājums,» atzīst Jānis.

    Viņš arī norāda, ka ieturēt maltīti, kaut arī ir gara bārda, esot vienkārši. «Tas ir mīts, ka bārdainajiem viss, ko viņi ēd, paliek bārdā. Ēdot normālu ēdienu, mums taču tas nekrīt ārā no mutes. Vienīgā reize, pēc kuras man no bārdas bija jāizķemmē drupačas, bija, ēdot kruasānu,» atklāj Jānis.

    Garā bārda viņu iedvesmojusi kļūt aktīvākam virtuālajā pasaulē. «Līdz šim Instagram nebiju atrodams, taču nupat esmu tajā izveidojis savu profilu @withthebeard, izmēģināšu bārdas influencera karjeru,» nosmej Jānis un sola dalīties īpašos bārdas stāstos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē