• Teātrī aizkustinoši atvadās no Ausmas Ziedones-Kantānes

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    3. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atvadās no Ausmas Ziedones-Kantānes
    Foto: F64
    Atvadās no Ausmas Ziedones-Kantānes
    Piektdienas pēcpusdienā Dailes teātrī kolēģi, draugi, talanta cienītāji un radinieki atvadījās no aktrises Ausmas Ziedones-Kantānes. Šajā ēkā aizritējuši daudzi laimīgi un slavas apspīdēti viņas dzīves gadi. Te izskanēja arī pēdējie aplausi Ausmai…

    Atvadoties no ilggadējās Dailes teātra aktrises Ausmas Ziedones-Kantānes, teātra direktors Juris Žagars sarunā ar PDz atklāja: «Vēl pirms slimības Ausma bieži bija satiekama teātra gaiteņos. Mēs arī abi parunājāmies. Ausma labprāt skatījās jaunākās izrādes, viņai vienmēr bija viedoklis par tām.» Teātrī viņa ienāca uzreiz pēc studijām, un, lai gan beidzamos 20 gadus uz skatuves tikpat kā nekāpa, pēdējo izrādi nospēlēja vēl pērn rudenī.  

    «Mēs savulaik spēlējām kopā izrādē Bīstamie sakari – tas bija brīnišķīgs kopdarbs, kuru abi darījām ar lielu baudu. Ausma ir brīnišķīga aktrise, un es atceros to kā vienu no brīnišķīgākajām partnerībām manā aktiera karjerā,» atminas Žagars. 1996. gadā viņš kopā ar Ausmu atveidoja galvenās lomas režisora Kārļa Auškāpa iestudētajā Kristofera Hemptona lugā. Teātra kuluāros pat baumoja, ka Ausmas vīrs dzejnieks Imants Ziedonis tādēļ uz Juri bijis greizsirdīgs. Žagars par to vien pasmaida: «Par to neko nezinu, bet esmu tiešām laimīgs, ka tolaik spēlējām kopā. Šī izrāde teātra repertuārā bija vairākus gadus, tas manā atmiņā palicis kā skaists laiks.»

    Žagars ļoti priecājies par Ausmas atgriešanos uz Dailes teātra skatuves pērn projektā Dailes kanons. «Ausma neapšaubāmi pieder pie Dailes kanona – pie izcilākajiem mūsu teātra aktieriem.

    Ausma pērn bija lieliskā formā. Es domāju, ka viņa uz Dailes teātra skatuves būtu varējusi nospēlēt vēl daudz lomu.

    Es domāju, ka viņa uz Dailes teātra skatuves būtu varējusi nospēlēt vēl daudz lomu. Lai gan viņas vecuma kategorijā aktieriem lomu vairs nav tik daudz, ja kāda pēkšņi gadītos, viņa to spētu uzņemties.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē