• Rimantam Liepiņam jauns skriešanas treniņu kompanjons – Austrālijas aitsuns Tīno

    Slavenības
    Gita Vīksne
    19. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un privātā arhīva
    «Ceru, ka suns mudinās vairāk skriet, » par jauno ģimenes locekli Tīno saka taku skrējiena seriāla Stirnu buks organizators.

    «Tīno vēl ir pavisam maziņš – 29. janvārī viņam apritēji tikai divi mēneši, » par Austrālijas aitusuni PDz stāsta taku skrējiena seriāla Stirnu buks organizators, triju dēlu tēvs Rimants Liepiņš. «Decembrī netīšām pirmo reizi iepazinos ar Austrālijas aitusuņu šķirni un sapratu, ka tās pārstāvis varētu piestāvēt mūsu ģimenei, » saka viņš. Rimants cer, ka četrkājainais ģimenes mīlulis nākotnē būs lielisks kompanjons skriešanā. «Man ir ļoti lielas cerības, ka Tīno maniem dēliem varētu kļūt par vēl vienu iemeslu tik daudz nesēdēt viedierīcēs. Suns viņus varētu pamudināt piedalīties kādā no kanikrosa skrējieniem. Tas ir sporta veids, kurā cilvēks skrien īpašā sasaistē ar suni. Šādi skrējieni, starp citu, notiek arī seriālā Stirnu buks. Tīno gan vēl ir jāpaaugas.» Liepiņš paskaidro – lai skrietu kanikrosā, sunim jābūt vismaz astoņus mēnešus vecam.

    Tīno maniem dēliem varētu kļūt par iemeslu tik daudz nesēdēt viedierīcēs.

    Sunītim bija jāsadraudzējas ar diviem citiem ģimenes mīluļiem. «Kaķis Miķelis ir mūsu mājas pamatvērtība. Pirms četriem gadiem viņš vienkārši ienāca mājā un lika saprast, ka turpmāk dzīvos kopā ar mums. Visticamāk, viņš bija izsviests no kādas garām braucošas mašīnas. Nu Miķelis jau spēj paiet garām Tīno, nesaplēšoties ar viņu. Iepazīšanās sākums gan bija sarežģīts, jo stresa dēļ Miķelis pārstāja ēst, un vienā brīdī man jau šķita, ka kaķim gals būs klāt, » atminas Rimants. «Patiesību sakot, vairāk biju nobažījies par to, kā Tīno ienākšanu ģimenē uztvers mūsu vairāk nekā astoņus gadus vecā labradorkundzīte. Parasti ir divi varianti – vecākais suns uz jauno apvainojas vai arī jaunais vecajam ļauj piedzīvot otro jaunību. Izskatās, ka piepildījies otrais variants. Suņi kopā dauzās, jo jaunulis vecajam devis otro elpu. Mums gan visu laiku jāuzpasē, lai mazais neapēd visu vecā suņa ēdienu. Labradorīte, kas ir bezgala pieklājīga un toleranta, pret to gan neprotestē. Viņa Tīno ļauj sevi nostumt no bļodas un sāk rūkt tikai tad, kad Tīno sirsnīgi kož kundzītei ausīs, » smej Rimants.

    Topošā kanikrosa zvaigzne - Tīno!
    Topošā kanikrosa zvaigzne - Tīno!

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē