• Mūžībā aizgājusi leģendārās zviedru rokgrupas Roxette soliste Marija Fredriksone

    In memoriam
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc ilgstošas smagas slimības 61 gada vecumā mūžībā devusies leģendārās 90. gadu zviedru rokgrupas Roxette soliste Marijs Fredriksone, atsaucoties uz dziedātājas pārstāvjiem, vēsta ārzemju mediji.

    Mūža miegā Marija Fredriksone aizmiga 9. decembrī pēc 17 gadus ilgas cīņas ar vēzi, teikts dziedātājas pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

    2002. gadā viņai konstatēja smadzeņu audzēju, kas tika izārstēts, un 2009. gadā Roxette devās koncertturnejā, kā arī izdeva divus jaunus albumus. 2016. gadā ārsti Marijai ieteica pārtraukt koncertēšanu un galveno uzmanību pievērst veselībai.

    “Paldies, ka manām melnbaltajām dziesmām tu piešķīri visbrīnišķīgākās krāsas. Tu biji visbrīnišķīgākais draugs vairāk nekā 40 gadus. Esmu lepns, priecīgs un laimīgs, ka man bija iespēja izbaudīt tavu talantu, talantu, siltumu, dāsnumu un humoru. Nekas vairs nebūs, kā iepriekš,” atvadu vārdus teica Marijas kolēģis grupā Roxette Pērs Gasle.

    Savu muzikālo karjeru Marija, kas dzimusi 1958. gada 30. maijā Zviedrijas dienvidos, uzsāka tuvējā Halmstadas pilsētā, kur iepazinās ar savu nākamo kolēģi Roxette – Pēru Gesli. Pēc veiksmīgās solo debijas 1984. gadā Fredriksone kļuva par vienu no zviedru iemīļotajām jaunajām dziedātājām, un pēc diviem gadiem viņa kopā ar Gesli izveidoja grupu, kuras ambīcijas bija gūt panākumus arī ārpus Zviedrijas, kas viņiem lieliski izdevās.

     
    1986. gadā Roxette izdeva debijas albumu Pearls of Passion, kas jauno grupu padarīja par zvaigznēm Zviedrijā, bet viņu otrā albuma Look Sharp! singls The Look 1989. gadā iecēla viņus pasaules slavas saulītē. Šī dziesma arī kļuva oar Roxette pirmo Nr. 1 singlu Billboard topā, kam vēlāk sekoja Listen To Your Heart, It Must Have Been Love un Joyride. Radio formātā lielu popularitāti iemantoja arī Dressed For Success, How Do You Do!, Sleeping In My Car, Dangerous un citas Roxette dziesmas.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē