• Ķibilda atraitne Ilze: Ziemassvētkus svinēsim kopā ar Mārtiņa pirmo sievu un visiem bērniem

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. decembris, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Savā pirmajā intervijā pēc Mārtiņa Ķibilda nāves, populārā TV žurnālista sieva Ilze Grase- Ķibilde žurnālam IR atklāj, kā mēģina pārdzīvot smago zaudējumu un cik liela nozīme ir ģimenes un draugu savstarpējam atbalstam.

    “Es nevaru atļauties šausmās sēdēt. Man jāizaudzina bērni, jāparāda viņiem labākais no tēta, ko varu,” sarunā ar IR žurnālisti Andu Burvi-Rozīti atklāj Ilze Grase – Ķibilde, neslēpjot, ka vēl joprojām aptuveni katru ceturto stundu viņai ir jāraud, jo jebkurš muzikālais pavadījums, kas saistās ar Mārtiņu, jebkurš ģimeniskais vizuālais moments – kaut vai Ziemassvētki, jebkura dāvana veikalā – uzjunda sāpes. Tagad esot pat grūti uztaisīt ēst, jo kopš Ilze palikusi stāvoklī ar vecāko dēlu, Mārtiņš ģimenē pārņēmis ēst gatavošanu un tas ilgstoši bijis rituāls, kas saistīts ar Mārtiņu.

    Viņa arī stāsta, ka pagājušas tikai pāris nedēļas kopš viņa beidzot gatava gulēt pa nakti mājās viena ar bērniem, jo līdz tam pie Ilzes nakšņojušas četras viņas draudzenes.

    “Tagad mācos skatīties acīs bailēm. Izkāpt no komforta zonas – vienmēr biznesā to esmu mācējusi, bet nu, kad notikusi traģēdija, jāmācās pielietot to dzīvē. Tev jāsaka bērniem”: “ Tētis ir miris.” Nevari teikt “tēta nav” – ja nav, tad būs. Katru vakaru tev jāatbild uz dēla jautājumu, kur tētis ir, vai nebūs,” stāsta Ilze Grase-Ķibilde, atklājot, ka dēlam Paulam palīdzot arī terapeits, savukārt pusotru gadu vecā Jasmīna vēl neko īsti nesaprot, tikai pamazām pārstājusi teikt “tete”, kas bijis viņas pirmais apgūtais vārdiņš.

    Mārtiņš Ķibilds ar bērniem.
    Mārtiņš Ķibilds ar bērniem.

    Ilze stāsta, ka arī Mārtiņa vecākie dēli, gan pirmā sieva ir milzīgs atbalsts. “Labās attiecības ir Mārtiņa nopelns – viņš ļoti mīlēja savus bērnus neatkarīgi no tā, ka bija šķīries. Tas ir mans novēlējums visiem šķirtajiem tēviem: neejiet prom no saviem bērniem! Viņi jau nav vainīgi. Ja nākamā dzīvesbiedre nesaprot tavu bērnu vērtību, diezin vai viņa ir pareizais cilvēks,” teic Ilze.

    Ziemassvētkus viņa svinēs kopā ar Mārtiņa pirmo sievu un visiem bērniem. “Jūtamies kā viena ģimene, rūpējamies un uztraucamies cits par citu.

    Daudz domāju par to, cik svarīgi ir dzīvot soli pa solim. Necensties kontrolēt dzīvi. Necensties iedomāties, ka spēsim izdarīt visu. Necensties apsteigt likteni," saka Ilze Grasmane-Ķibilde.

    Visu interviju lasiet žurnālā IR.

     

    2 komentāri

    Valters Korālis
    Poligāmija (daudzsievība) nav tikai un vienīgi islāma kultūras vai dažu dienvidzemju kristīgo kopienu(piemēram, Ēgīptes koptu) pazīme. Poligāmija nozīmē, ka vīram vienlaicīgi ir divas vai vairāk likumīgās sievas. Un to akceptē apkārtējā sabiedrība. Toties SERIĀLĀ POLIGĀMIJA jau ir zinātnisks termins, ko izmanto modernajā socioloģijā, antropoloģijā, psiholoģijā u.c., un šis termins raksturo daudzssievību postkristīgajā sabiedrībā Rietumos. Tas nozīmē, ka vienā laika vienībā tev ir viena sieva, tad seko likumīga šķiršanās, un pēc tam nākamā(-ās). Līdz ar to daudzi vīrieši. Bet ne tikai vīriešiem. Arī sievietēm- seriālā poliandrija- vairāki likumīgi vīri dzīvē viens pēc otra. Un visi un visas dzīvi un dzīvas. Šeit nav runa par atraitnību līdz tam. Tā daudzi paspēj piedzīvot daudzsievību un daudzas - daudzvīrību viena mūža laikā. Un arī šo akceptē Rietumu sabiedrība. Gribam vai negribam, bet tā ir realitāte. Ja ne mums, tad daudziem mūsu radiniekiem un draugiem. Un laikam galvenokā
    Valters Korālis, Brīvticība
    ... Ja ne mums, tad daudziem mūsu radiniekiem un draugiem. Un laikam galvenokārt no vīrieša miera un visu iesaistīto pušu inteliģences ir atkarīgs viss turpmākis pašu un arī bērnu mūžos. Lai priecīgi svētki visa veida miera un izlīguma meklējumos ikvienam un priecīgi ne tikai Ziemassvētki! /VK/

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē