• Rīgas cirkam jauna digitālā izrāde, kurā varēs apgūt trikus

    Cirks
    Gita Vīksne
    23. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KASPARS KRAFTS (F64)
    Rīgas cirka radošais direktors un režisores Lauras Grozas bijušais vīrs nupat prezentēja jaunu digitālo spēli Cirks pilsētā.

    «Savulaik izskanēja ziņa, ka Rīgas cirks tiek slēgts, jo bruka kopā tā fasāde, un, iespējams, tas radīja sajūtu, ka tajā nekas nenotiek. Rīgas cirka izrādes turpina notikt, tikai citās vietās un formās,» PDz atklāj Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

    Jau šobrīd skatītāju vērtēšanai nodota jauna digitālā izrāde – spēli Cirks pilsētā. Tās laikā ikvienam būs iespēja dažādās Rīgas vietās virtuāli sastapt cirka māksliniekus un apgūt viņu rādītos trikus.

    «Tas ir pandēmijas laika produkts, lai cirku varētu baudīt droši. Viss sākas ar īpaša QR koda noskenēšanu pie cirka ēkas, tas paver iespējas doties pastaigā pa Rīgas centru, piestājot pie dažādiem kontrolpunktiem. Katrā no tiem QR kods viedtālrunī atvērs kāda cirka mākslinieka triku, ko ikviens var iemācīties,» stāsta Mārtiņš.

    Vaicāts, vai pats māk kādu triku, viņš atzīstas: «Esmu bijis Rīgas cirka skolā, bet trikus nemāku. Protu stāvēt uz galvas, bet to diez vai var uzskatīt par triku,» atklāj Ķibers. Viņš stāsta, ka Rīgas cirka skola šoruden uzsākusi jau piekto sezonu.

    Pirms nepilniem diviem gadiem tika šķirta Mārtiņa un režisores Lauras Grozas astoņus gadus ilgusī laulība. Dažus mēnešus vēlāk tapa zināms, ka Laura ir kopā ar bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Mārtiņš sabiedrībā turpināja parādīties viens. Viņš saka – par savu privāto dzīvo publiski runāt atturas.

    Gada sākumā Ķibers viesojās mūziķa Horena Stalbes YouTube raidījumā Rullē Ar Horenu, kur atzina: «Ir baigi svarīgi, ka tev ir kāds, ar ko parunāties. Lai tavas atziņas kāds arī atbalsta un domā līdzīgi tev. Lai vari apmainīties viedokļiem. Man ļoti patīk sarunas, kurās var gan pafilozofēt, gan pajokot.» Mārtiņš pauda, ka tic domu spēkam un tam, ka līdzīgie cilvēki pievelkas viens pie otra.

    «Svarīga ir arī kaut kāda harisma,» tā Ķibers.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē