• Pirmā lēdija – prezidenta Levita skaistākā rota. Kā mainījies viņas stils

    Stils
    Inese Mizovska
    24. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Egils un Andra Leviti.
    Foto: no publicitātes materiāliem
    Egils un Andra Leviti.
    «Būt par prezidenta sievu ir ļoti grūta misija. Mūsu valsts pirmā lēdija šo smalko mākslu ir apguvusi – vienmēr būt prezidenta rotai, nevis spožam grabulim,» pirmo lēdiju, ginekoloģi Andru Leviti, kas nesen atzīmēja 65. jubileju, slavē modes eksperts Gints Bude. Jubilejas reizē žurnālam «Privātā Dzīve» viņš vērtē pirmās lēdijas stilu

    «Mēs Latvijā esam pieredzējuši modeli, kad prezidenta kundze aizēno valsts galvu. Andra Levite pelnījusi komplimentus par to, ka prot būt pussolīti aizmugurē un cienījami parādīt, kas ir galvenā persona valstī. Tā ir liela māksla, kas cieši saistīta ar etiķetes pārzināšanu un inteliģenci.

    Līdz šim esam raduši pie spožākām, skaļākām un provinciālākām izpausmēm šajā statusā, taču mums to nevajadzētu gaidīt no Andras Levites. Viņa ar savu vizuālo būtību parāda to, ka cienījami var pildīt valsts pirmās lēdijas pienākumus, uzturot rāmu, mierpilnu, nosvērtu tēlu, un tas ir gaumīgi un skaisti. Mūsu prezidents var būt pateicīgs savai sievai par to, cik pieklājīgi viņa ar visu savu būtību publiskajā telpā veido viņu attiecības.

    Vērojot Levites izvēles, redzams – ir skaidra apjausma par to, kāds ir valkātājas ķermenis. Tas ir gan pašas, gan to cilvēku, kas rūpējas par viņas vizuālo tēlu, talants un nopelns. Apģērbs katrā situācijā izskatās ļoti labi, kas liecina, ka tas ir individuāli pielāgots vai speciāli šūts. Katram tēlam piemeklēti perfekti piemēroti apavi un somiņa.

    Iespējams, latviešiem gribas, lai tas būtu skaļāk un spilgtāk, tomēr ar prezidenta kundzes gaumes izjūtu mums tiešām ir paveicies. Ģērbšanās un etiķetes ievērošanas kontekstā līdz šim mūs nav sagaidījuši nepatīkami pārsteigumi. Turklāt nevienā situācijā nav jūtams, ka tērps būtu pretrunā ar Levites iekšējo būtību. Nav pazaudēta viņas individualitāte. To no pirmās lēdijas var mācīties ikviena sieviete – neskriet līdzi citiem, bet domāt par to, kas patiesībā esmu es pati.»

    Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas diena

    «Šajā nozīmīgajā dienā jaunajai valsts pirmajai lēdijai Andrai Levitei mugurā bija labākajās lietišķās etiķetes tradīcijās ieturēts Žaklīnas Kenedijas stila kostīmiņš. Kādreizējās ASV pirmās lēdijas oficiālais dizainers Oļegs Laevskis-Kasīni speciāli viņai veidoja šīs ļoti īsās žaketītes, kas tika vilktas virs kleitas, panākot ideālu proporciju.»

    Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un viņa kundzes Olenas Zelenskas vizīte Latvijā

    «Ļoti labs modelis, kas izceļ valkātāju. Tai ir elegants kakla izgriezums, tēlu veiksmīgi papildina pērļu kaklarota un auskari. Izcili apavi un teicama zeķbikšu izvēle, jo tās komplimentējoši izceļ kājas.» 

    Vizītē Japānā

    «Iespējams, savu artavu dod arī sarkanā paklāja maģiskais atspīdums, kas šo kleitu padara tik simpātisku. Perfekta izvēle, lai apmeklētu svinīgu un vienlaikus arī ļoti oficiālu pasākumu. Uzskatāmi ir tas, ka pirmā lēdija arī pie šāda grezna tērpa neizmanto pamanāmu grimu. Viņa nevienā situācijā nav redzēta ar spilgtu lūpukrāsu. Arī tā ir smalka etiķetes māksla, jo brīžiem šķiet, ka grima nav vispār. Taču tas, protams, ir apzināts solis, lai pasvītrotu to, ka viņa tomēr ir otrā persona.»

    Koncerta «Kopā» apmeklējums

    «Sava ķermeņa laba pārzināšana sievietei dod visos iespējamos trumpjus, lai izveidotu nevainojamu koptēlu jebkurā situācijā. Prezidenta kundze ir labā fiziskā formā un izmērā, kas viņai ļauj veiksmīgi izskatīties dažādos tērpos. Iespējams, tas nav tikai ģenētikas jautājums, tādas fiziskās formas uzturēšana prasa arī lielu darbu un disciplīnu. Patīkami redzēt, ka tiek izmantota tāda mūsdienās jau nedaudz piemirsta klasiska vērtība kā lapsenes viduklis, kuru izceļ Kristiana Diora lieliskais izgudrojums – kuplināta svārku daļa.»

    Ar Francijas pirmo lēdiju Brižitu Makronu un Opernama direktoru Egilu Siliņu

    «Jauks kostīms bez šaubīgām detaļām. Stingras etiķetes ieturēšanas paraugs, kas neraisa diskusijas un kopumā ir acij ļoti tīkams.»

    Audiencē pie Romas pāvesta

    «Savdabīgs un prezidenta sievai šķietami neraksturīgs tēls. No vienas puses, rotāts ar sievišķīgām mežģīnēm, no otras, lakoniskā, atturīgā fasona dēļ līdzinās mūķenes tērpam. Jūtamas arī spāņu aristokrātijas noskaņas. Lai gan pārsteidzošs, tomēr acij ļoti tīkams savas askētiskās elegances dēļ. Arī tādā neparastā tērpā netiek aizēnota valsts pirmā persona.»

    Tikšanās ar paraolimpiešiem

    «Izmantots sievišķīgais franču dizainera Kristiana Diora radītais kleitas fasons apvienojumā ar puķu rakstu. Lai gaišais tērps šajā vecumā un statusā neizskatītos pārlieku naivi, tas drosmīgi papildināts ar melno krāsu – jostu, žaketi un apaviem.»

    Zāļu tirgū Doma laukumā

    «Nepretenciozs, pavisam vienkāršs, taču simpātisks tērps Zāļu tirgus apmeklējumam. Kleitai ir tikko jaušams tautiskais motīvs, un arī šajā reizē ir panākta harmonija ar prezidentu, nevajadzīgi neizceļoties uz viņa fona.»

    Laimes koku parka stādīšanā Trapenes pagastā

    «Iespējams, talkas kontekstā kādam tvīda žakete šķiet pārāk svinīga izvēle, taču statusa ziņā tas ir pats iederīgākais tērps. Ir apzināti veidota saskaņa starp tumši zilo džemperi, lakatu un biksēm. Ja mēs Leviti šādā publiskā talkā ieraudzītu kārtīgā darba apģērbā, tas ne visiem būtu pieņemams. Savulaik arī karalienei Elizabetei II parādīšanos vienkāršā lietusmētelī un ar lakatiņu galvā ne visi bija gatavi piedot.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē