• Mūziķis Jānis Žilde par vīrusa sekām: Pasliktinājusies redze, aknas netiek galā pat ar mazu vīna glāzi

    Mūziķi
    Gita Vīksne
    13. marts, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Esmu piemērs tam, ka 43 gadus vecs, veselīgs vīrietis, lai arī izslimojis Covid-19 vieglā formā, ar sekām turpina sadzīvot jau trīs mēnešus,» atklāj grupas Satellites LV mūziķis un vairāku grāmatu autors.

    Grāmatu Piekūns skrien debesīs un Pienvedēja piedzīvojumi. Trīs no Sabiles autors Jānis Žilde PDz atzīst, ka ar vīrusa izslimošanu viņam nekas vēl nav beidzies.

    «Versijas, kādēļ saslimu, ir vairākas – varbūt infekciju atnesa trīsgadīgā meita no dārziņa, varbūt meita pusaudze no skolas vai treniņa. Viss sākās ar balss nosēšanos, vieglu krekšķi, nelielām iesnām, un tad jau pēc vienas ieklepošanās, kas sāpīgi iedūrās krūtīs, sapratu, ka ar steigu jātaisa tests.Vakarā strauji uzkāpa temperatūra un pats nepatīkamākais simptoms – tāda kā iespiesta akmens sajūta krūtīs,» atminas Žilde, kura tests izrādījās pozitīvs.

    Viņš norāda, ka visgrūtākās bija pirmās divas diennaktis, kad temperatūra turējās ap 38,5. «Klāt pamatīgs nespēks, nepatīkamā akmens, kamola sajūta krūtīs… Bet tad aptuveni pēc 48 stundām temperatūra kā pēc burvju mājiena pazuda. Acīmredzot ķermenis bija izcīnījis pirmo kauju, izstrādājis antivielas.»

    «Vēlāk pazuda oža, nejutu pat zivju konservu smaržu,» atminas Jānis. 

    Saņemot pozitīvu testa rezultātu oktobra vidū, mūziķis bija spiests atcelt vairākas klātienes intervijas. «Kopumā gan slimības gaita aizritēja vidēji viegli, un slimības lapu izņēmu vien uz nedēļu,» uzsver mūziķis.

    Pagājuši jau trīs mēneši, un vēl aizvien viņš jūt, ka nav atgriezies pie sākotnējās veselības. «Lai arī kopumā jūtos pieņemami, ir vairāki indikatori, kas atgādina, ka vīruss, kas savu ārdošo spēku koncentrē uz cilvēka asinsvadiem, tomēr ir atstājis paliekošas sekas uz iekšējiem orgāniem. Ne velti zinātnieki jau izpētījuši, ka sekas uz organismu var būt ilgstošas – pat seši, deviņi mēneši.

    Tiek skartas ne tikai plaušas, bet arī aknas, nieres, sirds un centrālā nervu sistēma. Līdz ar to ir pastiprināts nogurums. Interesanti, ka man pasliktinājusies arī redze, aknas netiek galā pat ar mazu vīna glāzi, kurā ir daudz cukura – tas pārveidojas paaugstinātā holesterīna līmenī. Asins aina diemžēl arī uz to visu norāda – cipari nemelo,» atzīst Žilde.

    Lai uzlabotu imunitāti, viņš sācis ikdienā lietot D un C vitamīnu. «Cenšos arī daudz biežāk izkustēties – dot slodzi sirdij, lai holesterīna līmenis pakāpeniski samazinātos. Nosacīti ievēroju diētu, lai kontrolētu svaru. Visticamāk, līdz pavasarim šādā saudzīgā rehabilitācijas režīmā arī dzīvošu, cerot, ka organisms lēnām atkopsies un Līgo vakarā vienu aliņu tomēr varēšu atļauties nobaudīt. Noteikti pavasarī arī potēšos, lai mazinātu risku inficēties otrreiz, un aicinu to darīt arī citus. Neizaiciniet savu veselību un likteni!» aicina Žilde.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē