• Merzļikins iestrēdzis ASV un netiek uz Latviju: Gribas atpakaļ uz mājām, satikt ģimeni

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    27. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas gaitas apturēšanas grib no ASV atgriezties Latvijā, taču to kavē fakts, ka viņa līgava Aleksandra ir ārzemniece, piektdien savās slejās ziņo medijs.

    Jau ziņots, ka 12.martā NHL lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro čempionātu.

    Tā kā nav zināms, kad atsāksies treniņi un spēles, Latvijas izlases vārtsargs Merzļikins, kurš pārstāv Kolumbusas vienību Blue Jackets, labprāt kādu laiku pavadītu dzimtenē, taču atgriešanās ir iespējama tikai viņam vienam, ne viņa līgavai Aleksandrai, kura ir no Polijas, vēsta Latvijas Avīze.

    Ārvalstu pilsoņi šobrīd valstī var iekļūt tikai ar īpašu valdības lēmumu, un cilvēki tiek šķirti pat lidostā.

    «Šobrīd valstī nevar ieceļot neviens cits kā tikai pilsoņi, ģimenes locekļi un termiņuzturēšanās atļauju īpašnieki,» situāciju skaidroja Latvijas Ārlietu ministrijā. «Var ieceļot, ja ir īpaši apstākļi vai ārlietu vai iekšlietu ministra atļauja, bet šie nav tie apstākļi. Mēs risinām ļoti dažādas situācijas, mērķis ir apturēt visu, un ir tikai izņēmuma gadījumi, piemēram, kas attiecas uz diplomātiem. Ja vien nav kāds pamats – humāni apsvērumi, piemēram, bēres vai valsts intereses, šādi lūgumi netiek apmierināti.»

    Merzļikina lūgums ir nogādāts iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam, un jau pēc īsa brīža hokejistam tika nosūtīti aizpildīšanai nepieciešamie dokumenti un dots solījums palīdzēt.

    «Aleksandrai ir Polijas un Šveices pilsonība,» par problēmas būtību stāsta Merzļikins, piebilstot, ka koronavīrusa krīzes laikā labprāt gribētu trenēties Latvijā vai Šveicē pie pazīstamiem treneriem.

    «Es Šveicē nevaru iekļūt, arī Polijā nevaru, viņa tā vienkārši nevar tikt Latvijā. Būtu forši, ja mēs kopā varētu būt Latvijā, jo vienu es viņu Kolumbusā neatstāšu. Te viss ir ciet, visi prom, sāk kļūt garlaicīgi, gribas atpakaļ uz mājām, satikt radus, ģimeni – karantīnas laikā vari vienkārši būt mājās, un visi ir kopā.»

    Vēl gan nav skaidrs, kad Merzļikins ar līgavu labvēlīga Latvijas iestāžu lēmuma gadījumā varētu doties uz Latviju. Repatriācijas reisi šobrīd tiek plānoti līdz 30.martam, min medijs.

    Kopumā šajā sezonā Merzļikins, kurš NHL alkst pārspēt Artura Irbes sasniegumus, 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,35 ripas un atvairījis 92,3% metienu. Piecās spēlēs vārtsargs savos vārtos nav ielaidis ne ripu.

    NHL sezonas pārtraukšanas brīdī Kolumbusas vienība ar 81 punktu 70 mačos Austrumu konferencē ieņēma astoto vietu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē