• Maija Armaņeva dažās dienās nopelna 750 eiro — ko stiliste darīja Īrijā?

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Daži bērni pat apraudājušies, kad dzīvesstila blogere un stiliste devusies mājās no Īrijas, kur viņa, stāstot par modi un stilu, mācījusi latviešu valodu. Savukārt dzimtenē par šo braucienu Armaņeva izpelnījusies neizpratnes pilnus komentārus un kritiku.

    Brauciens sākas ar pārpratumu

    TV raidījuma Gatava pārvērtībām zvaigznes un Latvijas Blogeru un influenceru asociācijas dibinātājas Maijas Armaņevas vārds publiskajā vidē pēdējā laikā ik pa brīdim tiek locīts saistībā ar skandāliem. Virtuālās vides eksperti viņu vainojuši sociālo tīklu viltus sekotāju piepirkšanā, bet pati Armaņeva gan paziņojusi, ka tie ir apmelojumi.

    Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrs nu konstatējis, ka influenceri savus sekotājus sociālajos tīklos mēdz mānīt. Proti, tikai retu reizi atzīstas, ka, slavinot dažādas preces, īstenībā nodarbojas ar reklamēšanu, par kuru, iespējams, saņem atlīdzību.

    Kā punkts uz i bija ziņa pirms pāris nedēļām. Laikā, kad pilnā sparā norit influenceru reklamēšanās lietas skandāls – Armaņeva par valsts naudu dodas uz Īriju, lai tur latviešu bērniem nometnē stāstītu par modi un stilu. Influencere, informējot par šo nodomu, bija iekļāvusi arī ziņas, ka skolās pastiprināti mācīšot medijpratību.

    Jau itin drīz noskaidrojās, ka Armaņeva pārprasta un ziņai par medijpratību nav nekāda sakara ar viņas braucienu uz Īriju. Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji pat atklāja, ka bērnu nometne notiek no 28. oktobra līdz 2. novembrim un tās tāme ir mazliet vairāk nekā 14 tūkstoši eiro. Armaņevai tiekot maksāts 750 eiro un iegādātas 306 eiro vērtas lidmašīnas biļetes.

    Bērni negribēja šķirties

    Pēc atgriešanās no Īrijas Armaņeva PDz pastāstīja par beidzamajās dienās piedzīvoto. «Es vēl nebiju paspējusi aizlidot, bet mans vēstījums, kādēļ dodos uz Īriju, jau bija pārprasts! Savā videostāstiņā par braukšanu uz Īriju tikai piebildu par medijpratību, jo man šķita interesanti, ka Latvijas skolās aizvien biežāk par to runā. Neteicu, ka lidoju uz Īriju pasniegt medijpratību – spēju kritiski uztvert informāciju, atšķirt viltus ziņas no īstām,» apgalvo Armaņeva. Viņu doties uz Īriju vēl pavasarī uzrunāja Īrijas latviešu nacionālā padomes pārstāvji.

    «Viņiem patika, ka man ir labas valodas zināšanas, un patika izglītība, ko ieguvu Milānā, kā arī Latvijā pie imidža meistara Konstantīna Bogomolova,» skaidro blogere.

    Par pašu nometni, kur 20 jauniešiem stāstījusi par modi, Armaņeva teic, ka viņai šķiet simpātisks piegājiens mācīt latviešu valodu, izmantojot jauniešiem tīkamas tēmas.

    «Stāstīju, kā mainījās mode, sākot no 1900. gada. Lielāko uzsvaru liku uz beidzamajām dekādēm. Latviešu valodas skolotāja Dita Lasmane-Slišāne nometnes dalībniekiem savukārt mācīja latviešu tautastērpa detaļu nosaukumus. Centāmies runāt tikai latviski, bet brīžos, kad bērni nesaprata, tulkoju angliski. Jaunieši nodarbībās veidoja kolāžas un īsu rakstu darbu, ko vēlāk arī prezentēja,» tur paveikto atminas Armaņeva.

    Pēc viņas teiktā, bērni atzinuši, ka iegūtās zināšanas bijušas lietderīgas. «Dažs pat apraudājās, kad mums bija jāšķiras. Daudzi no šiem bērniem kārtos eksāmenus latviešu valodā. Tāds bija arī nometnes mērķis – atsvaidzināt latviešu valodas zināšanas,» tā Maija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē