• Lielākais līgums Latvijas sporta vēsturē — Porziņģis un citi mūsu sportisti, kuri pelna miljonus

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    24. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No žurnāla Privātā Dzīve arhīva
    Latviešu basketbola zvaigzne, atlabis pēc ceļgala traumas, NBA klubā Dalasas Mavericks piecos gados saņems 158 miljonus ASV dolāru.

    Kristaps Porziņģis, kurš no NBA kluba Ņujorkas Knicks uz Dalasas Mavericks tika aizmainīts šā gada sākumā, ar jauno klubu panācis vienošanos par lielāko sporta līgumu Latvijas un arī Maverics kluba vēsturē.

    Turklāt jāņem vērā, ka Teksasā nav jāmaksā štata ienākumu nodoklis, tādēļ Porziņģis uz rokas saņems krietni vairāk nekā tad, ja būtu spēlējis kādā citā pilsētā.

    Vienošanos ar klubu izdevies panākt, lai gan pēdējos mēnešos par Kristapa ārpus laukuma piedzīvojumiem presē rakstīts gana daudz. Viņu kāda amerikāniete vaino izvarošanā, par kuru Kristapa pārstāvji saka – konkrētais gadījums ir izspiešana. Tāpat šovasar basketbola zvaigzne dzimtajā Liepājā agrā rīta stundā naktsklubā bija iesaistīta bāra kautiņā, kurā pa gaisu lidojuši krēsli, lijušas asinis un sīkas traumas guva arī augumā garais Kristaps Porziņģis.

    Latvijas basketbolists 2018. gada februārī guva ceļgala traumu, un pusotra gada laikā nav aizvadījis nevienu oficiālu spēli, visu uzmanību veltot krustenisko saišu rehabilitācijas procesam. Lai arī nespēlēja, iepriekšējais līgums noteica, ka sezonā Kristaps saņem vairāk nekā piecus miljonus dolāru.

    Bez pamatalgas Kristapam ienākumus sniedz arī reklāmas līgumi.

    Basketbolists ar zīmolu adidas bija noslēdzis visienesīgāko līgumu Eiropas basketbola vēsturē, kura laikā saņēma no trim līdz sešiem miljoniem dolāru atkarībā no viņa izpildītajiem bonusiem.

    Pirms Porziņģa visvairāk pelnošo latviešu sportistu priekšgalā bija Goldensteitas Warriors basketbolists Andris Biedriņš, kurš 2008. gadā vienojās par sešu gadu līgumu 62 miljonu dolāru vērtībā.

    Arī viņi tiek pie dāsniem līgumiem!

    • Zemgus Girgensons – 1,6 miljoni

    No žurnāla <a data-id=Privātā Dzīve arhīva" src="https://cdn.santa.lv/files/Privata_Dzive/43915465_293966567888637_1743768575622688462_n.jpg" style="float: right; width: 1080px; height: 1245px;">

    Latviešu uzbrucējs noslēdzis divu gadu līgumu ar NHL komandu Bufalo Sabres par 1,6 miljoniem ASV dolāru sezonā un jau septīto gadu spēlēs šīs komandas sastāvā. Līdz ar to Girgensons kļuva par sesto visaugstāk atalgoto uzbrucēju Bufalo Sabres rindās. Iepriekšējās sezonās viņa komandai tā arī neizdevās iekļūt play-off.

    Šovasar Girgensons ir aizņemts ne vien ar rūpēm par jaunu līgumu, bet arī pompozi gatavojas kāzām ar savu mīļoto sievieti amerikānieti Keitiju Salivanu. Svinīgais brīdis, kuram abi jaunieši gatavojas, notiks jau šā mēneša beigās. Kāzas gaidāmas itin vērienīgas. Par to liecina kaut vai tas, ka Keitija vecmeitu ballīti aprīlī Čikāgā svinēja vairākas dienas.

    • Dāvis Bertāns – 14,5 miljoni

    No žurnāla Privātā Dzīve arhīva

    Dāvis Bertāns, otrs vislabāk atalgotais Latvijas pārstāvis NBA, vairāku klubu maiņas darījumā nupat no Sanantonio Spurs aizmainīts uz klubu Vašingtonas Wizards. «Spurs pirms astoņiem gadiem riskēja, draftējot 18 gadus vecu puiku no Latvijas. Sanantonio man pietrūks, tomēr esmu patīkami satraukts par jauno lappusi un izaicinājumu manā dzīvē, pievienojoties Wizards,» tvīto sportists.

    Kluba maiņa gan neskars viņa atalgojumu – pērn viņš noslēdza divu gadu līgumu par 14,5 miljoniem ASV dolāru.

    • Jānis Strēlnieks – 2,5 miljoni

    No žurnāla Privātā Dzīve arhīva

    Pagājušajā nedēļā Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks parakstīja līgumu ar vienu no pēdējo gadu spēcīgākajiem Eiropas klubiem – Maskavas CSKA. Līgums noslēgts uz divām sezonām, kuru laikā, pēc ārzemju mediju ziņām, talantīgais basketbolists saņems 2,5 miljonus ASV dolāru. «Tā ir viena no komandām, kurai vienkārši nav iespējams atteikt. Tas man ir īpašs brīdis: esmu smagi strādājis, un beidzot tas ir noticis,» sacījis sportists. Uz Maskavu viņš pārceļas no Grieķijas, kur aizvadīto sezonu spēlēja leģendārajā Pirejas Olympiacos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē