• Latvijas jaunākā influencere – Sandas Dejus meita Dārta ir skatītāju mīlule

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    7. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Radio SWH rīta šova Tik Tik Tik vadītājas sešus gadus vecā meita uzdod vienkāršus un vienlaikus asprātīgus jautājumus tiem, kas pošas uz ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā, un šie video jau ir iekarojuši lielu popularitāti.

    Ideja mazajai Dārtai uzticēt intervēt sportistus, kas dosies uz ziemas olimpiskajām spēlēm, nākusi no Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem. Tagad ir nofilmētas deviņas Dārtas sarunas ar sportistiem, un vairāki video jau skatāmi gan internetā, gan TV. 

    Viņas mamma radio un TV personība Sanda lēš – visticamāk, viņi pamanījuši Dārtas video sociālajos tīklos.

    Sanda jau vairāk nekā divus gadus publicē amizantus klipiņus ar meitas atziņām par dažādām tēmām, un tiem jau ir vairāki tūkstoši skatījumu. Sešgadīgajai influencerei jau ir gandrīz 15 tūkstoši sekotāju Instagram, un daudz vairs netrūkst, lai viņa popularitātē internetā apsteigtu savu mammu.

    Ka Dārta stājas kameru priekšā, lampu drudzis ir mammai.
    Ka Dārta stājas kameru priekšā, lampu drudzis ir mammai.

    «Šāda ideja radās tāpēc, lai neparastākā veidā sociālo tīklu sekotājus iepazīstinātu ar mūsu sportistiem. Tāpēc viņiem jautājumus uzdod nevis profesionāli žurnālisti, bet sešgadīga meitenīte,» stāsta Sanda.

    «Negaidīju, ka šiem īsajiem video būs tik daudz skatījumu. Domāju, tas varbūt tādēļ, ka Dārta uzdod asprātīgus, bet tajā pašā laikā vienkāršus jautājumus, kas patiesībā interesē jebkuru cilvēku. Piemēram, visi tagad ir uzzinājuši, cik maksā Haralda Silova slidas, un to, kas ir ziemeļu divcīņa,» spriež Dejus.

    Tēmas sarunai tiek iepriekš sagatavotas, taču, tā kā Dārta vēl īsti neprot rakstīt, viņa jautājumus uz kartītēm ir uzzīmējusi un uzdod tos tā, kā pati jūt un saprot.

    «Varbūt tāpēc viss izskatās tā mīlīgi. Lai sportistu emocijas būtu īstas, mēs nevarējām Dārtai vienkārši nolasīt priekšā jautājumu un lūgt, lai viņa to atkārto. Tāpēc intervijas procesā nejaucamies,» atklāj Sanda.

    Dārtas mamma ir klāt visās filmēšanās reizēs un uztraucas vairāk nekā tad, kad pašai ir jāfilmējas vai jārunā radio.

    «Man vienmēr ir slapja mugura, lai gan Dārta pie kamerām jau ir pieradusi – esam filmējušās dažādos projektos. Viņa ir redzama LTV raidījumā Bardaks bēniņos, pašlaik top arī viens seriāls ar Dārtas dalību,» stāsta Sanda.

    «Mēdz teikt, ka filmēt bērnus un dzīvniekus ir visgrūtāk, un šīs mini intervijas pierāda – kaut ko ieplānot ir viens, bet kadrā tas izskatās pavisam citādi,» secina viņa.

    Sanda stāsta – Dārtai vislabāk paticis aprunāties ar meitenēm – kamaniņu braucēju Kendiju Aparjodi un distanču slēpotāju Patrīciju Eiduku.

    Filmēšanā gadījušies arī kuriozi momenti. «Sarunājoties ar Markusu Vinogradovu, kurš olimpiskajās spēlēs pārstāvēs ziemeļu divcīņas, Dārta bija ļoti sakautrējusies. Es vaicāju, kāpēc? Un Dārta atbildēja – viņš esot vēl bērns! Viņa ir pieradusi komunicēt ar pieaugušajiem, un bija interesanti kaut ko tādu no viņas dzirdēt.»

    Dārta no kamerām nebaidās, jo ik pa laikam mamma viņu filmē. Arī būt uzmanības centrā neesot problēma. Dārta ikdienā dejo tautiskās dejas, un skatītāji viņu nebiedē.

    «Pēc katras filmēšanas sasolīju viņai kārumus, un viņa vienmēr ir gatava doties uz darbiņu Latvijas Olimpiskās komitejas ēkā, kur Dārta apsēžas pie paša Olimpiskās komitejas prezidenta galda,» ar meitu lepojas Sanda. Viņa atzīst – Dārta vēl nemaz neapzinās, ka jau ir kļuvusi populāra.

    «Mēģinu viņu no tā visa pasargāt, lai nerodas nepareizs priekšstats par realitāti. Saku meitai, ka īstā dzīve ir īstā dzīve, bet tas, kas redzams internetā, tikai darbiņš.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē