• Komponists Dmitrijs Lanskojs ar kājām devies uz Krieviju

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    5. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Krievu mūziķis Jūrmalā ieradās neilgi pirms ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas un priecājās, ka mierīgi pavadīs šeit pandēmijas periodu. Taču laiks gāja, darbs Maskavā gaidīja, bet pasažieru pārvadājumi vēl aizvien nenotika. Viņš nolēma – dosies uz Krieviju kājām!

    Dziedātāja un komponista, kurš radījis mūziku daudziem populāriem Krievijas seriāliem un savulaik bija precējies ar pērn aizsaulē aizgājušo dziedātāju Jūliju Načalovu, dzīve jau labu laiku rit starp divām valstīm. Latvija viņam allaž bijusi sirdij tuva. Dmitrija Lanskoja vecākiem Kolkā piederēja māja, un bērnības vasaras viņš pavadīja pie Baltijas jūras. Tāpēc pirms dažiem gadiem viņš pieņēma lēmumu ar ģimeni – sievu Jekaterinu un abu bērniem – pārcelties uz Jūrmalu. Viņu vilināja Latvijas daba, kas labvēlīgi ietekmē Dmitrija radošumu.

    Jūrmalā Lanskoja ģimene ieradās martā – pirms robežu slēgšanas. «Tā bija liela veiksme pašizolāciju pavadīt Jūrmalā, kur ir daudz mierīgāk nekā Maskavā. Viņa ģimenei šeit pie dabas krūts ļoti patīk,» PDz atzina mūziķa pārstāve Rafa Franko.

    Lai gan sākumā viņi bija apmierināti, ka ārkārtējās situācijas periodu pavadīs piejūras pilsētā, komponists nedomāja, ka tas ievilksies tik ilgi.

    Maskavā Lanskoju, kurš radījis mūziku tādiem populāriem seriāliem kā Olga, Fizruks, Es tievēju, gaidīja darbs, bet visi pasažieru reisi vēl aizvien bija atcelti. Lai gan daudzi projekti bija apstādināti un pie citiem Dmitrijs centās strādāt attālināti, tomēr bez viņa klātbūtnes Maskavā iztikt vairs nevarēja. Vairākiem seriāliem jau tūlīt, tūlīt bija jāparādās TV ekrānos, bet mūzikas tiem vēl aizvien nebija. Tādēļ Lanskojs nolēma – ja lidot nav atļauts, viņš ies kājām!

    Plāns bija vienkāršs – ņemt līdzi telti, lai ceļā pārlaistu nakti, tad ar kājām šķērsot Latvijas un Krievijas robežu un jau Krievijas pusē izsaukt taksometru, lai nonāktu Maskavas apgabalā.

    «Zināms, ka robežpunktos ir garas auto rindas, un, lai taupītu laiku, Dmitrijs izdomāja piedzīvojumu filmas cienīgu plānu – šķērsot robežu kājām,» pastāstīja Rafa.

    «Dmitrijs ir ļoti mērķtiecīgs un atbildīgs, turklāt darbaholiķis, kuram pirmajā vietā ir ģimenes labklājība. Viņš bija gatavs uz šādām grūtībām mērķa vārdā.»

    Lanskojam izdevās – 1. jūnijā viņš veiksmīgi šķērsoja Terehovas–Burački robežkontroles punktu un ar diviem taksometriem tika līdz savam dzīvoklim galvaspilsētā. Kolēģi Maskavā ieteica pēc iespējas ātrāk veikt Covid-19 testu un, ja tas ir negatīvs, doties uz studiju.

    Koronavīruss Lanskojam netika konstatēts, taču jau nākamajā dienā, kad komponists uz 20 minūtēm devās uz veikalu pēc pārtikas, viņš savā telefonā saņēma draudīgu ziņu: «Uzmanību! Jūs esat pārkāpis izolācijas režīmu. Aicinām stingri ievērot karantīnu un nepamest dzīvesvietu. Atkārtota pārkāpuma gadījumā informācija tiks nodota kontroles iestādēm. Sargiet sevi un apkārtējos!»

    Sods par šādu pārkāpumu esot no 60 līdz pat 8000 eiro.

    Pēc ilgiem pūliņiem viņš sazinājās ar atbildīgajām iestādēm, un jaunumi nebija iepriecinoši – būs vien jāsēž mājās… Draugi ieteica mānīties – atstāt telefonu dzīvoklī un doties savās darīšanās –, taču Lanskojs nolēma būt likumpaklausīgs un palikt mājās visu karantīnas laiku. «14 dienas no mājas iziet nevaru. Pat uz veikalu ne. Pēc tam jāziņo, ka esmu atsēdējis. Trīs dienas pirms tam mājās jāveic Covid-19 tests,» draugus un fanus informēja Lanskojs.

    Doties uz studiju viņš varēja vien 14. jūnijā. «Man vēl aizvien izseko Rospotrebnadzor (Federālais kontroles dienests patērētāju tiesību un labklājības jomā), taču ceru, ka drīz tiksimies,» pagājušajā nedēļā kolēģiem ziņoja komponists.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē