• Kāpēc patiesībā izjuka Liepnieka laulība. Ieskatījies slavenā aktrisē?

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    9. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jurģis un Ilze Elizabete Liepinieki.
    Foto: No privātā arhīva
    Jurģis un Ilze Elizabete Liepinieki.
    Aprīļa beigās polittehnologs un publicists Jurģis Liepnieks pēkšņi paziņoja, ka viņa deviņus gadus ilgušajai laulībai pienācis gals.

    To, ka Liepnieku laulība ir uz izjukšanas robežas, ilgu laiku zinājuši tikai paši tuvākie. Runā, ka viņi pašķīrušies jau pērn vasarā, taču turējuši to noslēpumā. Tā tas turpinājās līdz 26. aprīļa vakaram, kad Liepnieks publiskoja paziņojumu sociālajos tīklos. No plašākiem komentāriem Liepnieks atteicās, vien sarunā ar PDz uzsvēra: «Tas ir mūsu kopīgs paziņojums draugiem un paziņām. Tāpēc jau izskanējušās runas, ka Liepnieks viens paziņojis par šķiršanos, nav pareizas. Tās ir muļķības. Paziņojums nav mans vienpersonisks lēmums, un mēs aizvien paliekam draugi un kolēģi.» Viņa sieva Ilze Elizabete no sīkākiem komentāriem atteicās.  

    Beidzamos divus gadus Liepnieks bija pārņemts ar savu romānu «Mans nabaga pirāts». Sākumā – ar tā rakstīšanu, pēc tam – slavas dziesmu uzklausīšanu, vēl pēc tam – ar centieniem pierādīt, ka viņa darbs ir pelnījis literatūras balvas. Kad tapa zināms, ka Liepnieka laulība ir izjukusi, lasītāji, īpaši tie, kas labi pazīst autoru, sāka saskatīt paralēles ar grāmatā aprakstītajiem notikumiem. Iespējams, tieši savas dzīves notikumos un izjūtās viņš bija smēlies iedvesmu.  Autors grāmatā ir ierakstījis:

    «Veltīts manai sievai Ilzei Elizabetei, kuru es nekad neesmu gribējis nogalināt.

    Bez viņas mīlestības un atbalsta šī grāmata nemaz nebūtu tapusi.»

    «Visas laulības ar laiku izčākst, arī vislabākās,» romānā saka tā galvenais varonis Marats, kuram radies šaušalīgs plāns – nogalināt savu sievu. Viņa portrets ļoti atgādina autoru Jurģi Liepnieku. Aizraušanās ar filozofiju, smalkiem vīniem, Austrumu cīņām, arī aprakstītais ģimenes modelis – viņš, sieva un pusaugu meita – šķiet gluži kā aizlienēts no paša dzīves.

    Kuluāros gan izskanējušas runas, ka šķiršanās iemesls varētu būt dziļāks par vienkāršu apnikumu. Liepnieks – apveltīts ar asu prātu, interesants sarunbiedrs un turklāt vēl veiksmīgs rakstnieks – sievietēm patīkot. Iespējams, viņam esot radušās simpātijas pret aktrisi Dārtu Daneviču.

    Kad ar skandālu izjukušas aktrises un bijušā politiķa Artusa Kaimiņa attiecības, Liepnieks vairākkārt publiski nostājies Dārtas pusē.

    Pagājušajā rudenī Dārta tviterī paziņoja: «Liepnieka jaunais šedevrs noteikti ir mana 2022. gada grāmata nr.1. Vēl jau gan paspēšu izlasīt ko citu līdz gada beigām, bet šo būs ļoti grūti pārspēt.» Novembrī Liepnieka tiktokā parādījās videoepizodes, kurās Dārta kopā ar rakstnieci Ingu Grencbergu pie vīna glāzes lasīja un apsprieda viņa grāmatu. Liepnieka paziņu vidū izskanējusi arī cita versija – Jurģim esot iepatikusies kāda dāma no mediju vides.

    Arī Liepnieka varonis romānā nododas pārdomām par to, ka vīrietim autora vecumā (Jurģim šogad apritēja 51 gads) izveidot jaunas attiecības ir nieks. «Es varu divdesmitgadnieci apprecēt vai trīsdesmitgadnieci, man ir visplašākās iespējas,» uzskata Liepnieka radītais varonis.

    Vairāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē