• Kādas maskas izvēlas sabiedrībā atpazīstamas personas?

    Skaistumkopšana
    Evija Kalnbērza
    4. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64), no publicitātes materiāliem
    Jau pāris nedēļu sabiedriskajā transportā un lielveikalos obligāti jāvalkā maskas. PDz skaidro, kā ar šo faktu sadzīvo slavenības un kādas maskas izvēlas.

    Vairs nekrāsojas

    Latvijas Televīzijas laika ziņu moderatore RAMONA SALMIŅA atzīst, ka viņai ir pāris auduma masku, kuras izdalītas darbā, un dažas vienreizlietojamās. «Agrāk, izejot no mājas, vienmēr uzkrāsoju lūpas, bet tagad saprotu, ka varu nekrāsot. Sākumā maskā bija apgrūtinoši elpot, problēmas arī radās, kad vienkārši gribējās padzerties. Vēl man ar masku ir diezgan karsti. Taču pie visa var pierast. Savādi būtu, ja šī situācija neuztrauktu. Man ir zināmi cilvēki, kas ir izslimojuši Covid-19, tāpēc uz situāciju skatos pietiekami nopietni.»

    Ņem to, kas pirmā trāpās pa rokai

    Modes dizainere DACE KRIEVIŅA-BAHMANE par masku nēsāšanu skaidro: «Pavasarī pirmais pandēmijas vilnis jau norūdīja. Tagad stress nav tik liels, jo maskas ir iepirktas, dezinfekcijas līdzekļi arī. Ja jālieto, tātad jālieto. Ja nepieciešams likt sejas masku, lieku tādu, kāda ir. Lielākoties – balto medicīnisko masku. Pati nedizainēju, jo nu jau pietiekami daudz mākslinieku tās saražojuši.»

    Tāda ir tikai viena!

    Radio SWH ziņu moderatore IEVA BRANTE atzīst, ka ir likumpaklausīga: «Maska mani apgrūtina, jo ir grūti elpot, taču ir noteikumi – tātad jāvalkā. Var daudz kas nepatikt, bet šo lēmumu pieņēmuši par mani profesionālāki cilvēki, tāpēc nevaru to apstrīdēt. Bet vispār ceru, ka tā masku lieta ātri beigsies. Pie šīs tiku jau pavasarī. Iegādājos oriģinālu audumu, un meistare uzšuva.

    Cenšos sašaurināt cilvēku loku, ar kuriem kopā apgrozos. Nav tā, ka mani ļoti uztrauc vīruss, bet mājās radinieki ir cienījamos gados, gribētos viņus pasargāt. Ja pati izslimošu, tad izslimošu, bet gribas iet uz darbu. Pavasarī mājās jau izsēdējos.»

    Cieņā multeņu tēli

    Dzejniece un populāro animācijas filmu Lupatiņi scenārija autore INESE ZANDERE uz Starptautisko filmu festivālu ieradās ar oriģinālu masku. «Pat bērnu grāmatu un filmu varoņi ļoti labi saprot un atbalsta nepieciešamību sargāt sevi un citus no saslimšanas,» atzīst Inese. V

    iņa pastāstīja, ka izdevniecība Liels un mazs ir sagatavojusi saviem lasītājiem maskas ar vairāku grāmatu ilustrācijām – no viņas un Reiņa Pētersona grāmatām par Lupatiņiem, Jura Kronberga dzejas krājuma Laika bikses, Elīnas Brasliņas veidotā komiksa Runājošie suņi, bet šausmu stāstu cienītājiem Kristiāna Brektes ilustrāciju Māra Runguļa grāmatai Trīs nāves Mārtiņdienā. «Šādas maskas ir mūsu dāvana grāmatu pircējiem, kuru pirkums izdevniecības interneteikalā sasniedz 50 eiro,» atzīst Inese.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē