• Juris Žagars uzfilmējies «Netflix» spiegu trillerī: Tā ir tikai sagadīšanās

    Kino un TV
    Zane Piļka- Karaļeviča
    26. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Lai arī Dailes teātra direktors pieticīgi teic, ka viņa dalība jaunajā seriālā «In from the cold» nav nekas īpašs un loma ir neliela, Latvijai tas ir pamatīgs sasniegums.

    Pats nav redzējis, kas sanācis

    Jaunais amerikāņu seriāls, kurā nofilmējies aktieris un Dailes teātra direktors Juris Žagars, ceļu pie skatītājiem sāka janvāra beigās, un jau ir guvis panākumus.

    Aktieris teic, ka filma ir ļoti specifiskā žanrā un ne visiem varētu iet pie sirds.

    «Tas ir asa sižeta spiegu trilleris ar fantastikas elementiem. Pats neesmu liels šī žanra cienītājs, taču jau dzirdēju labas atsauksmes par seriālu. Pirms neilga laika mums, visiem seriāla aktieriem, producents atsūtīja ziņu, ka pagājušajā nedēļā ASV šis seriāls «Netflix» platformā bija TOP 3. Anglijā tas bija ierindojies 10. vietā. Tas nozīmē, ka cilvēki skatās un viņiem patīk,» priecājas Žagars.  

    Trīs mēneši Spānijā

    Par to, ka ir pirmais latviešu aktieris, kurš filmējies «Netflix» seriālā, Juris atzīst: «Tā nu ir sanācis! Tā ir tikai un vienīgi sagadīšanās. Ir tikai laika jautājums, kad "Netflix" produktos redzēsim arī citus mūsu aktierus un aktrises. Es jau nedaru neko īpašāku un labāku, nekā darījuši desmitiem citu mūsējo,» uzskata Žagars.

    Atminoties, kā vispār nonācis līdz seriālam, Juris atklāj – tā gan bijusi laimīga sakritība. «Pirms kļuvu par Dailes teātra direktoru, biju izlēmis uz pāris gadiem paņemt teātrī pauzi, lai pastudētu Londonā. Meklēju arī iespēju tikt kādā no Londonas aktieru aģentūrām. Tās, protams, Anglijā ir daudz, tāpēc man bija svarīgi tikt kādā no vadošajām.

    Britu talantu aģentūra «Simon&How», kurā pieteicos, ir viena no prestižākajām. Lai tur tiktu, sūtīju viņiem fragmentus no savām filmām, piedalījos kastingos, pārrunās. Prieks, ka mani pieņēma, jo viņiem tieši bija vajadzīgs tāds mana vecuma tipāžs, kurš runātu angliski, krieviski un vāciski. Seriāla veidotāji mani atrada tieši šajā aģentūrā,» savu ceļu līdz «Netflix» atklāj Juris.

    Viņš dievojas, ka loma seriālā tiešām nav liela.

    «Katrā seriālā ir epizodiskās lomas, kas parādās un pazūd, un ir tādas, kas ir caurejošas visai sezonai. Manējā ir tā saucamā caurejošā – oficiāli parādos piecās no astoņām sērijām. Darbu pie šī projekta sākām vēl pirms Covid-19 pandēmijas.

    Tad tas uz laiku tika apturēts, bet pagājušā gada sākumā Madridē filmēšana atsākās. Režīms bija ārkārtīgi stingrs. Pie nelielā apjoma man tur uz vietas bija jāpavada neadekvāti liels laiks, jo seriāla veidotāji nelaida mājās – viņiem bija bail, ka noķeršu kovidu vai es neatgriezīšos. Tas bija diezgan mokoši. Trīs mēnešus svešā valstī dzīvot viesnīcā nav tas, ko es gribētu darīt. Latvijā teātris tajā laikā bija slēgts, visi strādāja attālināti. Līdz ar to man bija pilnīgi vienalga – strādāju no savas lauku mājas vai Madrides hoteļa,» stāsta Juris.

    Piedāvā tēlot krievu mafiozi

    Vai aktieris piekristu piedalīties vēl kādā Netflix seriālā vai filmā? «Man laiku pa laikam kaut ko piedāvā. Arī šodien bija viens kastings – nofilmējos epizodē un aizsūtīju producentiem rezultātu. Tad viņi skatīsies – der viņiem vai ne. Kad ieej tajā apritē, tad, protams, laiku pa laikam lomas piedāvā.

    Diemžēl mans darbs šobrīd ir tāds, ka nevaru atļauties uz ilgāku laiku aizbraukt no Latvijas. Taču kāds piedāvājums man tomēr būs jāpieņem, jo man ir pienākums pret Londonas aģentūru,» skaidro Žagars.

    Lielākoties viņam piedāvā tēlot ārzemniekus – krievu vai austrumeiropiešu mafijas pārstāvjus. «Tagad jau visā pasaulē cilvēki runā ar akcentu un tas, ka tev filmā ir akcents, nav vairs nekas neparasts. Tāpēc tādus cilvēkus viņi meklē,» nosaka Juris Žagars.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē