• Žagars pirms jubilejas milzu ātrumā traucas no kalna. Pārsniedz pat 100 km/h

    Personības
    Gita Vīksne
    26. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Žagars.
    Foto: no privātā arhīva
    Juris Žagars.
    «Kad aiziešu pensijā, dzīvošu kalnos un slēpošu visu laiku,» teic Dailes teātra direktors Juris Žagars, kurš pagājušajā nedēļā piedalījās sporta spēlēs kalnu slēpošanā Itālijā, bet šodien svin 63. dzimšanas dienu.

    Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā «masteriem» – bijušajiem sportistiem, kas pārsnieguši 30 gadu vecumu norisinājis «Di Legno» slēpošanas bāzē Itālijā, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    «Slalomā un «gigantā» man veicās tīri normāli. Rezultāti: atbilstoši savam šā brīža treniņu apjomam – ne labi, slikti,» par čempionātu teic Juris. «Kopumā man vienmēr daudz labāk ir patikušas nevis tehniskās, bet ātrās disciplīnas, piemēram, «Super G». Tās trase bija diezgan ātra. Treniņbraucienos ātrums bija ap 100 kilometriem stundā,» stāsta Juris.

    Bet tā nu sanācis, ka tieši ātruma disciplīna čempionātā nav notikusi. Sacensību vietā naktī kārtīgi bija snidzis. «Startā gan ieradāmies, pat nolīdzinājām trasi, un pēkšņi organizatori sacensības atcēla, jo esot tomēr pārāk bīstami – ātrumi lieli, dalībnieku daudz, trase būtu izdangāta, un, ja kādā līkumā kādu ienestu svaigajā sniegā, viss varētu beigties ļoti slikti. Drošība pirmajā vietā, tur diskusiju nav.

    Es no sarūgtinājuma vēl tagad nevaru attapties, bet tāds nu ir šis sporta veids, neko darīt,» norāda Žagars.

    Izjūtas par čempionātu kopumā gan viņam esot pozitīvas. «Daba – skaistas, piedzīvojums – foršs. Tur bija simtiem dalībnieku no visas pasaules, pat Austrālijas un Japānas. Šādas ziemas sporta spēles notiek tikai reizi četros gados. No Latvijas bijām 10 cilvēki – ļoti draudzīga kompānija,» tā Juris.

    Šodien, 26. janvārī, Dailes teātra direktoram ir svētki – 63. dzimšanas diena.  «Būšu mūsu lauku mājās «Žagaros» kopā ar saviem puikām un meitu, kas ir brīvlaikā no mācībām Holandē. Protams, sestdien un svētdien visi dosimies uz kalnu. Kā jau ziemā, kur tad citur. Bet jau martā braukšu uz Baltijas kausu kalnu slēpošanā, kas notiks Itālijā «Poca di Fassa»,» apņēmības pilns ir Juris. Vaicāts, kā jūtas, šķērsojot 63 gadu slieksni, Žagars atbild: «Man nav nekādu refleksiju attiecībā uz savu vecumu – kamēr esmu fiziskā formā un varu turēt slodzi darbā, man nav problēmas sadzīvot ar saviem gadiem.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē