• Juris Kulakovs jubileju nosvin ar kartupeļiem — tagad iztiek ar pārsimts eiro

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    4. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Katra diena, kad pamostos, man ir dzimšanas diena,» PDz atzīst komponists Juris Kulakovs, kurš maija beigās nosvinēja 62. dzimšanas dienu.

    «Katru dienu ir vērts atzīmēt, un pat ir jāatzīmē,» PDz sacīja Juris Kulakovs. Svētki viņam pagājuši mierīgi. «Nekas nebija citādāk kā visās pārējās dienas. Tik vien kā telefons plīsa no apsveikumiem. Zvanīja kolēģi, labi draugi… Vēl tagad lasu suminājumus, kuri atsūtīti un pienāk arī trešajā dienā pēc jubilejas.

    Režisore Elizabete Mežule-Gricmane no Vides filmu studijas tikko atsūtīja: «Sveiks, Juri! Dzimšanas diena cilvēka mūžā ir visgrūtākā diena. Otrajā dienā ir jau labāk, bet trešā diena ir izcila. Apsveikumi! P. S. Sērīgi ziņoju, ka filma ap un par tevi joprojām dzimst,»,» citēja Juris.

    Komponists sacīja – lai arī pandēmijas laikā daudziem nav, ko darīt, viņam esot tieši pretēji.

    «Man ir, ar ko rosīties. Visapkārt pilns ar notīm. Diemžēl koronavīrusa dēļ viena mana ieplānotā zvaigžņu stunda tika atcelta. Mana kantāte Tēvzemei un Brīvībai 4. maijā pie Brīvības pieminekļa ar pūtēju orķestri Rīga, kori un operas solistiem nenotika. Pirmizrāde tai bija pagājušā gada 19. novembrī VEF Kultūras pilī, bet tā nebija pilnībā noslīpēta. Toreiz manas vainas dēļ, jo neaprēķināju laiku, nācās lūgt palīdzību kolēģiem, arī orķestra direktors kaut ko pielaboja partitūrās… Tagad es mierīgā garā biju uztaisījis tā, kā man šķita pareizi. Bet neko, nospēlēs citreiz,» pauda Juris.

    Ar dzīvi kopumā komponists ir apmierināts. «Protams, koncertu nav, un neviens nezina, kad būs. Tā kā nav uzstāšanos, nav arī ienākumu, un vienīgais, uz ko tagad atliek cerēt, ir autortiesības.

    Esmu brīvmākslinieks, un autortiesības ir absolūti neprognozējamas. Šomēnes bija tikai pāris simtu.

    Situācija bēdīga, bet ko padarīsi – ir tā, kā ir. Galvenais, ka darīt ir ko, un kartupeļi man mājās, ar kuriem tad varēja nosvinēt, arī ir. Raudāt un bēdāties pagaidām nav iemesla,» smēja komponists. Viņš gan piebilda, ka nav jau tā, ka pārtiek tikai no kartupeļiem.

    «Aizeju jau kādreiz līdz lielveikalam, kaut ko citu arī nopērku. Manu, ka tur dažs labs ir uzlicis sejas masku. Man gan tādas nav. Es aizturu elpu vai novēršos, ja kāds pārāk pietuvojas. Ilgi veikalā neuzturos, ātri paņemu, ko vajag, un prom,» tā mākslinieks.

    Kulakovs atzina, ka pēdējos mēnešos vairāk laika atliek, lai biežāk painteresētos, kā klājas meitai Justīnei un nu jau diviem komponista mazbērniem. «Justīne ar ģimeni no Šveices pārcēlusies uz Francijas pilsētu Tulūzu. Viņa saka, ka bērni aug braši, mazmeita esot īpaši muzikāla,» lepns ir Kulakovs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē