• Jeļena Strahova atpūšas miljardieru villā Francijā: Gribētu uz turieni pārcelties

    Atpūta
    Evija Kalnbērza
    Marta Kalniņa
    19. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Vispār kādreiz gribētu uz turieni pārcelties…» pēc atpūtas brauciena uz Francijas dienvidaustrumiem un Itālijas ziemeļrietumiem PDz atzīst Baltijas Modes federācijas prezidente.

    Jeļena Strahova uzreiz pēc Rīgas Modes nedēļas devās ceļojumā.

    «Esmu Franču un Itāļu Rivjērā bijusi vairākkārt, un man vienmēr patīk šeit atgriezties. Saulains laiks, silta jūra, nesteidzīgs dzīvesveids un daudz mazo restorānu, kur vienmēr var garšīgi paēst,» Francijas un Itālijas Rivjēras labumus uzskaita modes dāma. Ceļojumu viņa sāka ar Nicu.

    «Aviobiļeti nopirku vēl tad, kad nebija ne runas par stingriem ierobežojumiem,» uzsver Jeļena.

    Francijā viņa bijusi gan skaistās, gan klusās pludmalēs, bet visvairāk atmiņā tomēr paliks Ferā zemesraga pussala un tās villa Ephrussi de Rothschild, kas savulaik bijusi slaveno franču mākslas pasaules dižgaru Matisa, Šagāla, Pikaso un Žana Kokto iemīļota vieta. Baroneses Beatrises Rotšildas rozā villa ir viena no ekstravagantākajām Franču Rivjēras pilīm un ir populārs šī reģiona tūrisma objekts.

    Tā glabā stāstu par Rotšildu klana neparasto baronesi, sauktu par Sārto Rozi, un viņas deviņiem ziedošajiem dārziem. 20. gadsimta sākumā Beatrises vēlēšanās bija uzbūvēt villu, kas kļūtu par mājvietu dzimtas vērienīgajai mākslas un antikvariāta kolekcijai.

    Šī villa iemieso visas Rivjēras izsmalcinātās greznības esenci. Rozā un gaišzilā salikums šeit izstrādāts līdz perfektumam, jo villas maigi rozīgais tonis īpaši gleznaini sader ar Vidusjūras toni. Izjūtas paspilgtina ar pulksteņmeistara precizitāti iekārtotie dārzi, kur netrūkst ne vietējo, ne arī, piemēram, Ķīnas austrumniecisko akcentu.

    Tālāk Jeļenas ceļš aizvedis līdz Sanremo, kas ir slavena ar savu muzikālo festivālu, kuram ir jau 71 gadu ilga vēsture.

    «Dažas dienas pavadīju tur spa viesnīcā, bet tad devos uz pilsētiņu Dolčeakvu, kuru savai mākslai ļoti bija iecienījis viens no impresionisma virziena dibinātājiem Klods Monē,» atklāj Jeļena. Tu viņa arī atradusi tieši to vietu, kur 1884. gadā stāvējis Monē un gleznojis veco tiltu.

    «Te ir pavisam cita dzīve!» par atpūtu Franču un Itāļu Rivjērā tagad saka modes dāma. Stāstot par Covid-19 ierobežojumiem, Jeļena bilst, ka Francijā un Itālijā dzīve jau atgriežas savās vecajās sliedēs.

    «Francijā vēl jautāja sertifikātu vai testu viesnīcās un restorānos, bet Itālijā – tikpat kā ne, lai gan oficiāli tāda prasība ir. Milānā, no kuras devos uz mājām, es biju šokēta par lielajām cilvēku masām, kas iepirkās tirdzniecības vietās un bija devušies apskatīt Domu. Tur bija tūkstošiem cilvēku! Cits citam blakus… Nekādas divu metru distancēšanās. Bija pat neomulīgi,» atminas Jeļena.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē