• FOTO: Kā pasaules rallijkrosa zvaigznes veco RAFiņu un ačgārno žiguli Biķerniekos pilotēja

    Izklaide
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MVFoto
    Pirms nedēļas nogalē gaidāmā Neste World RX of Latvia Biķernieku trasē ceturtdien notika visai jautrs un gandrīz sportisks pasākums – pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) latviešu pilots Jānis Baumanis cīnījās ar titula pretendentu un pašreizējo kopvērtējuma līderi, norvēģi Andreasu Bakerūdu… pie mikroautobusu Latvija un citu neparastu braucamrīku stūres.

    Abi piloti zināja, ka viņus gaida sacensības, bet ar katru nākamo disciplīnu un vēl jo vairāk uzzinot, kas būs zaudētāja balva, viņu smaids kļuva arvien platāks un smiekli skaļāki. Pirmais posms bija braukšana ar elektriskajiem kartingiem, kas abiem puišiem ir pierasta lieta, nu, vismaz attiecībā uz kartingu. Elektriskie – tas jau pasaulē ir retums.

    Otrais posms, kas izrādījās visaizraujošākais skatītājiem, bija braukšana ar mikroautobusu Latvija, pa ceļam trasē paņemot trīs pasažierus – trīs savas komandas pārstāvjus, kuriem pēdējie metri līdz finišam bija jāaizstumj baltais rafiņš ar rokām. Kādu nu kurš taktiku izvēlējās – Jānis Baumanis izvēlējās vienu brašāku mehāniķi, kuram lielāks stumšanas spēks, savukārt Bakerūds pielietoja kantēšanu, pasažieriem piepalīdzot busiņam ātrāk izbraukt līkumus. Baumanis pēc finiša atzina, ka WorldRX fināls ar visiem sešiem apļiem pilnā ātrumā esot vieglāks nekā šis viens aplis ar Latviju bez stūres pastiprinātāja.

    Pēdējais, trešais, pārbaudījums bija slaloma brauciens ar LADA automašīnu, bet – ar reverso stūri, kas nozīmē, ka mašīna, stūri pagriežot pa labi, brauc pa kreisi. Un, lai pavisam sajauktu galvu, pēdējais posms bija iebraukšana garāžā atpakaļgaitā. Abi piloti atzina, ka šis jau līdzinājās visiem 12 apļiem ar rallijkrosa auto – slapja mugura bija gan Baumanim, gan Bakerūdam.

    Šajās improvizētajās sacensībās ar rezultātu 2:1 (Bakerūds bija ātrākais ar Latviju) uzvarēja Jānis Baumanis. Zaudētājam Bakerūdam savukārt tika aplis ar uzvarētāju plecos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē